Evo kako to izgleda,ja imam m6 serafe,a Sportcity ima m8 serafe.Moja centralna rupa je 58mm,Sportcityeva je 60mm
Posto mi se prsten sa stijenkom od 1mm nije dalo raditi,jer mora biti jako knap da bi se to drzalo gore,nekak mi to nije bila sigurna opcija.Mesa na felgi ima dosta,pa sam odlucio prijeci na m8 serafe.Serafe sam nabavio orginal od Sportcitya.
Pa sam krenuo sa busenjem i izradom m8 navoja
Evo jedan slozen
Evo i svih 5 kom
Disk sam nacentrirao spijunima,svugdje 1.1mm zazora i proba sa serafima
Posto su serafi dobili malo hrdje i to tak nemre bit,ocetkani su i popikani u komad kartona
I pofarbani u dvije ruke sa mat crnom
E sad je to vec sexy i moze proc.Vilica iz steka mi je vani,nabavio sam i pinjon od mc3,jer su drugaciji.Sad sam to sve poslagao gore i treba rijesiti distancu za celjust.Malo je pobrusena i usica da serafi od diska mogu prolaziti da ne zapinju.
Isao sam i namontirat i balansirat gume i u Vulkalu nisam dobio vlakic utega.Na prednjoj 5gr,na zadnjoj 10gr
Prije nosenja na montazu sam si sam ugradio nove kratke ventile,koje sam prije par mjeseci kupio u Vulkalu,komad 1.25kn,a kad kod njih ugradjujes naplate 20kn komad.
Tako da je sad sve spremno da ide kod tokara da slozi distancu za celjust,nisam htio felgu bez gume nosit jer bi se zgrebalo.
Jos sam poslozio i lulicu vode i paljenje,izolacija za anlaser je bila strgana na jednom dijelu i nije bilo gumene navlake na plusu,pa je i to slozeno.
Nove serafe od paljenja,pickupa i lulice vode su slozeni.Lulica vode je dobila i novu gumicu u kombi sa diht masom.Diht masa radi home made rupe.
Naravno i tu nova matica na radilicu
Magnet je ocetkan i pociscen
Sredio sam i lamelice na onom BGM usisu,od polinija sam izrezao 0.3mm plocu.Znam da kruze price da to puca na SP-u ako nije debelo 0.35mm barem,ali forumskih prica sam se naslusao i idem sa onime kaj imam.
Granicnici su odrezani fleksom i obradjeni smirglom i turpijom.
Naravno da ne prodje bez problema,neki idiot je auzrajsao navoje na usisu koji drze lamele.Probao sam popraviti m3 ureznicom,ali nema spasa.
Kako loctite na tom dijelu ja ne vidim kao opciju da nebi bila havarija ako taj serafic upadne u blok,kupio sam nove duze serafice koje cu stegnuti maticama iznutra.Nije sto je trosak 5kn,nego izgubim vrijeme i vozim se naokolo jer doma nemam nijedan takav serafic...
Evo slike kako to izgleda
Imam i nove dihtunge za taj usis,pa ce i oni ici gore.
Tu sam stao sa radovima,nije nes posla napravljeno,ali izgubim puno vremena na gluparije i navazanje naokolo