Kupio od frenda za cik lovu dostavnjaka koji je vozio pizze u jednoj Zagrebackoj pizzeriji.
Dok sam bio na moru dobio sam ove slike:
screenshot pc/postimages.org/]photo upload website[/url]
Isao sam ga pogledati i stanje je ovakvo:nema kljuca,ne pali nakon sto smo iscupali bravu,fali blatobran,cijeli je apsisao.Gore su mijesani dijelovi,pa je rama i vecina plastika mc2,instalacija,masina i neke plastike mc3,sat sa purejeta itd.
Dogovor je pao,uzimam ga i dogovaram prijevoz i uzimam bravu koju smo iskopali medju dijelovima.
Nakon sto je dosao doma krecem u inspekciju,prvo raskapanjem prijenosa i detaljnijim pregledavanjem svega.
host a picture[/url
[url=https://postimages.org/]Tu je vidjeno da za pocetak treba nove semeringe,auspuh je puknuo na grani.Dalje je palo jedno pranje sa Dimerom za pocetak,posto je sve masno i zmazano
Naredni dan kupujem semeringe,iako sam naslucivao da je kompresija jako slaba.Gledanjem kroz ispuh sve djeluje okej.Semeringe sam zamijenio,ali ni da se javi.Iskre ima,goriva,ima...kompresije skoro nista,pa se odlucujem za skidanje termogrupe.
Zaticem ovo stanje:
Tu mi je jos djelovao jako pojacan luft na radilici do strane magneta.Ostavljam sve i krecem u nabavku dijelova i da dobro razmislim sta i kako dalje.
Naredni dan ranim jutrom sam otvorio blok,posto je sve bilo puno spene,lezaji upitni,a pojacani luft me odgovorio da samo slazem termogrupu.Kako se blok morao skinuti radi ispiranja lezaja odlucujem se na komplet otvaranje blokova pa slaganja svega na novo.Radje dam 300tinjak kn vise,nego da dva puta radim istu stvar.Kako sam i slutio lager je provrtio u malom bloku.
Nabavih drugi blok mint stanje,kao donaciju dobivam klip sa odlicnim karikama i jednu termogrupu sastrane i jos nekih dijelova sastrane sto ce mi dobro doc.Hvala RADO...
Doma sam oprao blok,kupio Koyo Japan,Corteco semeringe sam spasio one sto sam neki dan ugradio,semering vodene corteco,vodenu sam doma kompletirao sa dobrim lagerima i osovinom.
Da stvar bude gora lezaj je ostao na radilici,pa sam kontaktirao par ljudi nebi li netko imao alat za skidanje lagera.Nisam htio nabijati i improvizirati,jer je radilica ispravna i imao sam je u planu dalje koristiti.
Sad kako nitko od meni poznatih nema alatku kupih ja sebi u lagercommercu alatku i odmah je pala proba:
screen capture windows 7Naravno lezaji su sumili i zapinjali,pa dobro da sam otvorio blok.
Krecem u lagano sastavljanje onom metodom lageri u ulju j**** te u bulju na radilicu,pa onda mrzla radilica s lagerima u blok.Taj dio bas nisam naslikavao,jer se nema vremena za to.Prst sam opekao na lager preko kozne rukavice,jer je tesko islo na radilicu pa sam malo pojacao do 150c i onda sam uspio.
U medjuvremenu sam svojom alatkom od flomastera upresao semering vodene i sklopio vodenu pumpu dok se ovo hladilo.Premjerio zazore karika i slozio bolju kombu.Zazori su 0.25 i 0.3mm,klip je ko novi,tvornicke brazde se vide.
Da sad ne duzim dalje,stavljam slike sklopljene masine i slikicu koyaca:
Kupio sam i nareznicu 10x1.25 za radilice Piaggia,popravio navoje i upiknuo nove matice.
Nastavak kroz sat-dva...