Nakon toliko muke sam konacno na cesti.
Vodio sam borbu sa punjenjem akumulatora,dva tjedna se borim i evo nadam se da je to konacno rijeseno.
Kolega Zolt je ispao korektan pa je nakon prvog neispravnog reglera poslao drugi o svom trosku.
Nakon spajanja prvog nisam vise znao jel regler ili nesto drugo,pa je kolega Nyzvo uletio i spojili smo njegov regler koji je potvrdio da moj regler nije ispravan.Sa njegovim sam imao uredno punjenje.
Tako je pristigao i drugi regler,pa je instalacija zbrikana na drugi OEM dzek od sp180 kojeg sam posebno kupio preko Fejsa.Na spajanje dobivam uredne rezultate amperaze punjenja i napona punjenja.
Tako i krecem u dzir od 70ak km sa dacerovsom sinoc.Da bi na kraju po dolasku doma izmjerio 11.8v napon aku-a.Ulovila me depresija,doslo mi.je da sve porazbijam cekicem.Jednostavno sam dosao pred zid i nisam znao sta dalje.Onda sam popio kavu i ispusio jedno 3 cigarete,pa krenuo lagano u rastavljanje.Zagnjavio sam Corectora,lukuzikaovica i krenuo...
Prvo kupus
Onda sam uocio da zice izlaze iz dzeka i da zato nemam punjenje akua,zastekao nazad i sad je opet sve uredno
Zice sam zalio vrucom plastikom u dzeku da ne ispadaju od vibracija
navigate to gas station near meUsput sam spojio i upaljac koji je Zvonkec donirao
I to je to sto se tice punjenja,nadam se da vise nece zadavati probleme.
Sto se tice voznje skutera ja sam zadovoljan,moram jos izmijeniti vanjski selen,jer je ovaj dosta los.
Oce malo zalelujati na brzoj voznji po grbavoj cesti.Kasnije se to smirilo kad sam spustio prednju gumu na 1.6bara sa 2.1 bar.
Nyzvo i ja smo malo preinacili nosac masine,pa se sad dosta manje upigava masina po pola.
Jos cu probati sa novim vanjskim selenom da bude kruci,jer je ovaj sav mekan i ispucan.
Bilo kako bilo meni se lijepse vozi nego dok je bio 50cc i meksi je na cesti.Vjerovatno tome pridonosi reparirana vilica,novi zadnji amortizer i vrhunske gume.
Slike nosaca cu dodati sutra.
Poklopac glave po ponovno skinut i ubacen je orginal dihtung sa kineske glave koji je malko tanji od onoga kojeg sam ja imao.Svejedno je sve napacano diht masom i za sad nemam curenje.Ubacen i nov antifriz sa destiliranom vodom i nadam se da je to rijeseno.
Evo i tri slikice sa voznje.
Gumi fali jos 2-3mm da ju pocistim do kraja.Nije lose s obzirom da sam vozio na rezervi dok malo ne upoznam skut i ponasanje.