da to vecina piju,barem koje ja znm i uvijek od svih cujem da to piju...
ja sam ga htio uzeti ali ga nije bilo sam sam uzeo druge....
sta drugo si uzeo?
prva stvar
proteini=bjelancevine a bjelancvine svi valjda znamo sto su, slusali smo biologiju u skoli
si misle da je whey čaroban napitak i da ces ono nagruvat se i dobit neznam koje kile ako njega pijes...e takvim ljudima bi ja preporucio da uzmu knjigu u ruke i da procitaju neke stvari o wheyu i sto je to uopce, malo se medicinki iformiraju o tijelu o procesima u nasem tijelu. Whey nije nista nego eng naziv za sirutku, a sirutka je tvar koja se dobiva iz mlijeka, odrednim kemijskim procesima i filtracijom se izdvajaju hranjive tvari konkretno proteini. I vi kupite protein, onako u prahu i to nije nista drugo nego filtrirano i suseno mlijeko, shvatite to. neznamd ali se netko sjeca vremena kad smo bili djeca kad nije jos bilo za kupiti trajnog mlijeka i onda su nam starci kupovali mlijeko u prahu, a whey nije nista drugo neko to, samo u mnogo ciscem obliku.
svi preferiraju whey zato jer kad njega popijes poslije treninga ti proteini iz wheya se najbrze apsorbiraju u tijelu. tj u roku od cca pola sata tijelo, konkretno misici koje si taj trening radio, se nahrane proteinima te s time potice rast. Tu se javljaju i upale. Neki kazu zasto? razlog je jednostavan, prilikom odradivanja treninga radiomo odredenu grupu misica i prilikom rada dolazi do kidanja misicnog tkiva. Nakon odradenog treninga tijelo se regenerira, tj na mjestima malih pukontina u misicima se stvaraju nove mislicne stanice, i upravo u tom procesu su nasem tijelu potrebne bjelancevine=proteini, jer oni poticu rast i izgradnju misicnih stanica.
svi pitate kako dobiti masu, masa se dobiva dobrom prehranom i treninzima, sto veci unos P i UH u tijelo, i uz dobar trening tijelo mora rasti!
I da, da vidim koliko su neki iskusni, cisto jedno blic pitanje:
S cime vi te svoje proteine pijete poslije treninga? ne mislim na vodu ili mlijeko.