A ne znam sta da ti kazem, iz mog iskustva bas nije rupa bez dna ako odradis poso kako treba i kortistis original ili kvalitetne aftermarket dijelove. evo ja u kuci 5 skutera od 50 do 500cc sve polovni pa nisam imao vecih problema ni s jednim.
Ja sam kupio grobinu, tako da je tu i sa kvalitetnim dijelovima trebalo odvaliti milju evra minimalno, a toliko ne vrijedi.
I da i ne,najveći problem je u ljudima,misle da je skuter vozilo za džaba ili najviše 4 i pol kune održavanjem na godinu,i da ak su šarafili tomosa starog 40 godina da će znat i skuter,pa onda sve useru,jer bitno da je jeftino,eto neki dan bio kod Zvonkeca,doletava njegov susjed(takozvani Bonaš ) i lik bi skuter pali vozi za 500kn(70 eura),ono wtf,zaboravio si uzet terapiju?
Ja nisam taj tip, inače ne bi gurao kameru u cilindar, mjerio temperaturu IR termometrom, uložio sate i sate u krš. Ne poznajem materiju dobro, ali sam se trudio.
Evo danas mi je napuklo crijevo goriva, kinesko smeće. Obidjem nekoliko moto šopova i servisa, ne da nemaju kvalitetno, nego nemaju nikakva crijeva. Što se tiče dijelova, BIH je jedna velika zabit, a još kao živim u većem gradu.
Koliko treba da je temperatura cilindra na izduvu ? Na početku grane. Do sad sam mjerio temp. vodene pumpe, sad bi htio da provjerim vrijednosti cilindra i auspuha.