Hvala na savjetima oko diht mase,kakva je da je,sad ostaje i tako je kako je.Da sam znao nebi je sigurno kupio.
Danas je doslo na red rastavljanje getribe.
Muko moja glavcina je toliko zapekla da to jos nisam vidio,spanao,mlatio cekicem,spricao wd-om,antikorozinom i ni mrdac,cak sam i grijao u par navrata.Toliko nisam vjerovao da sam kontaktirao Diteka jel postoji kakav zeger negdje???
Onda sam prorovario po garazi i nasao radapciger za kojeg sam mislio da je posudjen i nikad vracen.
Pa ajmo,grijanje,radapciger,kompresor i udri
Glavcina je konacno sisla.Pregledom lezaja vidim da ovaj do kotaca hrza,pa cu njega zamijeniti,ostali su svi dobri.
Idemo opet grijanje
I potukao ga gedorom van
Onda je slijedilo pranje svega skupa sa kistom i benzinom(Tomi ce me ispostovat za ovo)
Stanje prije pranja
Stanje poslije pranja
Iz steka izvadio novi lager,naravno FAG,Suhi kaze da su ti najbolji
I idemo opet grijanje i potuckan lagano gedorom na mjesto
Novi semering kotaca iz steka ide u opticaj
Vracen zeger na mjesto
Namazana mast
Obrisan dosjed i prstima semering poguran na mjeru
Oprani zupcanici i blago podmazani uljem,kao i svi lageri nakon onog pranja benzinom
Sajbice slozene kako su i bile,jedna do bloka i dvije do poklopca,izmedju njih ide spuzvica.
Poklopac zadihtan Abro diht masom,hvala dacerovs na posudbi,stavljen i okefani serafi.Isto tako obrisan semering i usnu sam namazao sa masti
Na zube osovine sekundara namazana mast da se izbjegne da opet zapece glavcina
Opet iz steka izvadio novu maticu,kapicu i splentu
I stegnuto i smontirano sve
Prema manualu(hvala BP za slikicu) ide 80w90 ulje 0.8 deci.
Onda sam uzeo ulje sto sam kupio neki dan Mannol 80w90
I sa spricom stavio 0.8deci u getribu
Stegnuo mjerac i provjerio,kolicina taman.Jos sam provjerio curi li na ispust i jel stegnuto kako treba.I to bi ukratko bilo to...
Poslano sa mog POCOPHONE F1 koristeći Tapatalk