Nista od termogrupe za sad, zakljucio sam da trenutno stanje cilindra nije dobro da bi vozilo pa sam evo puna dva dana surfao da iskopam klip za specijalu za 250cc.
Na netu nigdje ne postoji vec sam nekom kinezu na aliexpressu poslo PM i javio je da to postoji i da ih ima na stanju, uzo odma 2 komada, jedan treba odma a drugi ce biti štek. Za specijalu idu klipovi po 0.25mm a kinez nema nista na stanju osim zadnje specijale 67.75mm drugo mi ne preostaje pa sam morao uzeti to
Da malo pojasnim tu kinesku filozofiju oko kopiranja japanskih mašina. Dakle sve ove masine koje sam slagao su razno razne kopije i izvedenice od Honde CG125 pa tako imamo kaj se tice air cooled mašina
CG 125 bore x stroke - 56.5mm x 49.5mm
CG 150 bore x stroke - 62mm x 49.5mm
CG 200 bore x stroke - 63.5mm x 62.2mm
CG 250 bore x stroke - 67mm x 65mm ( realnih 229cc )
CG 250 ( pravih 250cc ) by zvonkec_92 bore x stroke - 70mm x 65mm [ po dimenzijama se da nagurat nutra klip od yamahe XT225 i tu kemiju vec imam odrađenu i spremnu u šteku ]
U LC izvedbama ima pak nekih posebnih divljih mjera koje kad sam vidio mi se smracilo
To su neki osnovni podaci kojih ima najvise, ali to nebi biko to da svaka jebena tvornica u kini ne zakomplicira dodatno svoju masinu jer valjda nesmiju imati isto kao i drugi il ko ce znat tu njihovu politiku pa tako ova moja masina koju slazem ima 200cc i neku divlju specifikaciju a moze ju se izguglat pod nazivom CG200-B
CG 200 bore x stroke - 67mm x 55.7mm
Dovoljno zasrana stvar da nepase ni jedan drugi cilindar po visini jer je hod radilice izmedu 125 i 200, ima tu jos par izvedbi al to sad necu pisat jer ce te se pogubit u svemu tome. Uglavnom i za ove masine sam se opskrbio sa setovima dihtunga za u ŠTEK