Danas se cjeli dan igrao sa motorićem
Promjenio sam glavu napokon, to se spremam već mjesecima i nikako se primit posla i reko idem danas ujutro već u 8 bio u garaži i budio susjede brusilicom, čekičem... Skinuo sam serijsku glavu, skinuo također i cilindar jer se donji dihtung raspao pa je počelo ulje slinit van po bloku.
Odmastio sve dobro, iz šteka uzeo namjerno polovni dihtung ispod cilindra jer je još dobar ( imam 12 novih u rezervi al žao mi ih trošit
) namazao ga diht masom.
E onda sam se bacio na izradu nove flanđe za auspuh jer ova "druga" glava koju stavljam na motor ima veći razmak šerafa i umjsto M6 ima M8 tako da serijska flanđa nije odgovarala.
( ovu glavu stavljam iz razloga što ima veći kompresioni prostor idealan za ovaj cilindar i ima veće ventile. 125cc ima IN/EX 29/23mm dok glava od 200cc ima 31.5/27mm. do sada sam na 150cc cilindru vozio glavu od 125 pa je bila pre jaka kompresija, a i kad sam to sklapao stavio sam i dihtung od 125 koji se malo dodirivao sa klipom, ništa strašno al rješio sam to tako da sam ga bijaxom pobrusio iznutra )
Dakle, prvo sam na 10mm flahu izbušio potrebne rupe, dvije za brezone auspuha i srednja da mogu počet od nje tokarit veću. Izrezao kocku, pa zatim kocki odrezao čoškove.
Kako bi nepravilan komad izvana potokario jednostavno sam uzeo M10 šeraf, stegnuo ga u amerikaner i na njega stegnuo materijal.
i krečemo