Mali update, prodao sam reverse i getribu, skinuo kit i popravit ću originalni auspuh da mašina bude serijala. Imam mašinu od jednog NRG-a u lošijem stanju u kući, a svoju morini bi montirao na drugi mc3 za njegovu mašinu. Od te dvije piaggio mašine ću vjerojatno uspjeti složiti jednu urednu mašinu.
Što se morinija tiče, evo jedan mali osvrt. Kao serijala prijenos je odličan i ne bi preporučio nikakav tunning. Mašina je mix tehnologija sve tri mašine (morini, mina, pia) i kao serijala je nevjerojatno pouzdana, moja ima +40000km tko zna čega se sve nagledala blokovi nisu otvarani, a cilindar je već netko prije mene skidao bio.
No za tunning nije, čim im se iti auspuh promjeni to vuče karb pa prijenos pa ovo pa ono. Serijala majka. Ako se tko opet odluči za tunning morinija moj mu je savjet prvi potez piaggio blok. Prijenosni omjeri kod serijskog bloka jednostavno nisu ono nešto. Ili se podesi za krajnju ili se podesi za start, nikako se ne može imati oboje, a nema niti mina start niti pia krajnju nikada. Što se snage na radilici tiče u rangu je s minom i pia mašinom, ubrzanje spram NRG-ova i par runnera je identično kada je gore obični auspuh, dell 17,5 i multivar, dok se prijenos ne izvrti naravno. Za razliku od starog piaggia i minarellija ovo se uštela za sekundu, samo se rolice podese, isključivo originalni MITSUBOSHI remen i nema frke, prijenos je linearan, ima oke start za na kolo po potrebi. Imam i neke šušte gore al ne sjećam se koje, znam da odgovaraju i na piaggio.
Dakle mašina ko serijala je vrh, ide kao i ostale LC serijale, malo troši i traje i traje, ali tuning ni pod razno. Svakako mi je bilo lipo iskustvo al sada bih išao u mirovinu od tuninga i složio bi si skuter za na kavu, pa vas molim za savjet.
Ne bih da je glasno i da troši masu, ostavio bih mu kupovni 17.5 što imam a ovaj 17.5id bi išao na nrg s morini mašinom. Zanima me koja radilica, koji spuh i koji kit? Upala mi je u oko jasil radilica s punim polutkama i dr evo kit. Od auspuha imam ZX chrome i neki arrow ili giannelli, oba u lošijem stanju. Ili bih njih sredio ili bih kupio nešto tipa gianelli go ili sito plus, ako bi s ičim od toga išlo ikamo. Žrtvovao bih malo preformansi za tišinu uvjek.