Mali update, karb sam uštelao ali ne znam više s kojom diznom ili 72 ili 75...iglu smjesu ler i to sve sam nariktao kak spada, pali na klik kako i treba, prima gas super, svjećica super boje i to...mješalica mi i dalje radi svoj posao, al mu u rezervar još dodam malo ulja tako da mu dam između 0.5 i 1% dodatno ulja...
Došao je na red prijenos, pripremio sam kuglice 6g, novi multivar i malossi remen...
Uspoređivao sam stari variomat i multivar i suprotno što mi je netko bio rekao, multivar je 102mm a originalni variomat 98mm, dakle multivar je nešto veći a ne obrnuto. Vanjski promjer bolcena variomata u multivara je 20mm, a u originalnog variomata 22mm, što daje multivaru veću prednost za start. Multivar ima 2mm kraću bolcnu ali dolazi sa 2mm podloškom, mjenjanje te podloške za neku malo tanju može dići krajnju kao što se to radi na minarelliju...
Ja nisam dirao podlošku već sve ostavio kako je, remen nabacio gore, bijeli centralni a šušte nisam ni dirao...prvi đir rolice 6g, a ubrzo nakon toga 6.5g, evo kako remen stoji na polutkama...
A rezultat, opet čuđenje i zadovoljstvo kao kad sam prvi put stavio multivar na minarelli...start je super, ne treba mjenjati ništa...skuter sada bez muke ide na zadnji i da se fino kontrolirati na kolu...odziv na gas je puno bolji nego sa tvorničkim variomatom, okretaji su i dalje ko po špagi linearni, nerealno dobro radi prijenos, jedino se dužina prijenosa nije promjenila...skuter i dalje ide jednako u krajnjoj a to je jednostavno do kratke geribe. Srećom nedavno mi je stigao paketić iz njemačke i kada uhvatim priliku namontirat cu ga...s podloškom se neću zezati jer sam zadovoljan kako sada radi prijenos, ne bi volio zeznit šta