Kako sam samo dosao do ovog skutera, mogao bih roman napisat. Ukratko liku kojeg skoro pa jedva i znam sam spomenuo kako sam isao gledat neke skutere ali nisam bio zadovoljan, a on je znao jednu zenu cija je susjeda imala negdje u žbunju kraj kuće nešto što bi po njegovom opisu (stražnja svijetla) morao biti sr. Pa nabavim broj od te žene, koja od nekoga nabavi broj od te cure ciji je bio SR, al kako ona nije doma da mi broj od svog brata koji nije imao papire ni ključ pa me bace u kontakt s prijasnjom vlasnicom koja je još dalje u papirima vlasnica. Napokon dođem vidit motor i imam šta vidit, izgorile plastike, nije paljen ohoho dugo, padano s njega... Naravno da uzimam, tovarim u kombi i za Imotski.
Ovo su slike kad sam ga iskrcao u autolakera...
Kurbula proklizava, propišale vilice, ispucale gumica kod karba, sat od diteka s 35-40tkm na sebi, pola plastika izgorilo, prednja i od volana hvatane sa čime se god stiglo, od vrućeg ljepila do ne znam ni sam cega...dakle idealno
Mašina je suzuki morini karb, palila je na dugme cim sam ocistio karb i stavio bateriju, bacio sam malo đir da vidim šta treba sve mjenjati i krenuo u rastavljanje i traženje dijelova. Trenutno stanje je odprilike ovakvo:
Iako djeluje očajno, skuter je gotovo pa kompletan, ima posla al kad se oboja i to bit će odma oke. Mašina je zdrava vrlo, nema šanse da ima kilometara kao na satu, vjerojatno je sat mjenjan. Gume nisu loše toliko al ići će nove, koje još nisam sam sa sobom odlučio. Bojat ću ga u plavu s bijelim detaljima, a hrapave plastike u crno. Felge cu u bijelo. Živcira me što je otraga bubanj, ali skuter fino koči i sa bubnjom.
Za sad je sve na čekanju zbog bojanja, ali računam da će u travnju ili svibnju biti registriran, barem bi želio tada.