SR je registriran, ali što zbog posla i ostalih obaveza nisam se stigao vozati. Jucer ujutro mi se učinila prilika i bacio sam đir malo po krajini...prvo po selu, pa do grada...pa sam odlucio malo i do Berinovca, pogled na prološko blato:
Zatim preko Lokvičića na Dolića dragu, pogled preko jezera Galipovac na prološko blato i otočić Manastir:
Nakon toga s ceste prema Prološcu uspon na Knezoviće i spust prema Zelenom jezeru u ričicama...nažalost nisam snimio spust, bez jurnjave ikakve, laganini kroz sumu a cesta super, zrak svjež, miris borovine, ma ludilo...bzvz slika jezera s brane:
I prvi dojmovi nakon đira...moram popraviti pokazivač za temperaturu, znam da je do sata tj ona flex PCB ispod je u prekidu, popravak je od 5min samo je pilana skinit sat sa skutera. Ovako me panika hvata kad ne znam kakva mi je temperatura... Ideja mi je i da mozda umisto tog serijskog pokazivaca temperature ugradim oled ekran i nanj bacam sta mi srce želi, od okretaja, brzine realne, trip meter itd...sve bi mi to tribalo biti jednostavno za napraviti.
Šta se same mašine tiče, dojmovi su sljedeći. Karb je oke samo je mali i nije ga praktično štelati kao dellorto za kojeg možeš kupiti svaki vijak, diznu i komadić kada god poželiš.
Prijenos ovakav nisam doživio, skuter lipo drži okretaje i nakon jučerašnjeg đira od oko 70-80km, nisam primjetio pad preformansi, poslje uspona na Berinovac sam stavio ruku na deklo i bilo je toplo ali ne i vruće...na minreliiju ne bi mogao uopće dirati deklo nakon ovakog đira, ovo nisam dozivio dosad
Šta mi se ne sviđa je snaga u brijeg. Skuter je 50cc s 12mm karburatorom, ne treba očekivati previše, ali još nije dovoljno snažan za sigurnu vožnju. Lokalne ceste i pravci super, ali neki veći brjeg drzim mu full gas i koliko ide. Nezz, mozda sam navikao na dosta jače setupe na minarelliju, ali svakako bi malo snage dobro došlo. Glup mi je osjećaj kad mogu zafrljit puni gas i drzat ga samo tako, bez da se nešto događa, ono 50 u brjeg...
Što se stare brige za mašinu tiče, došao sam do sljedećeg zaključka - ostajem na moriniju. Nije da nisam vozio i piaggio mašina i serijskih i turpija i na rami bez plastika i na novom runneru i na starom... nema to toliko više snage od ove mašine, samo duži prijenos. Slegnut će piaggio biti uvjek brzi, u normalnom položaju su tu negdi, imaju slično snage samo kad se slegne piaggio ode dosta više a ova vjerojatno ne. Uvjerio sam se u to u petak kad sam slozio jednog nrg-a, redsponge, dell 17.5, gianelli rekord. Ide 92 po pracu ali slegnut i nakon kilometar dva pravca. U normalnom položaju ide vjerojatno kao moj kad mi dođe dell. Ostalo su bajke.
Za sada sam narucio novi dell 17.5 i set glavnih dizna. Narucio sam i multivar, a remen i kuglice cu naknadno skuzit koje mi trebaju. I za onaj šećer na kraju, u njemačkoj sam iskopao novi neotvoren malossi primar za sitnu lovu, to će me rjesiti brige po pitanju krajnje.
Za usporedbu, SR morini ima isti prijenosi omjer getribe kao minarelli AC, u pola % su. S malossi primarom cu imati malo preko 20% produzenje sta ce bit taman dovoljno za kit jednog dana