Kako mi je 50cc brzo dosadilo odlučio sam staviti kit, isto privremeno, ali nisam želio trošiti ko zna koju lovu. Tako sam kupio top trophy na drugoj specijali i Pistoni Gol klip za treću specijalu.
Teta Mara je opet napravila super posao i nabudžala top trophy za klip 49.5mm
Klip je dlačicu duži od originalnog a imam i drugačiju malo glavu neg treba biti, pa je za ispoštivanje kompresionih omjera bilo potrebno (uz nove original DR 70 brtve) dignuti cilindar za 1mm. To sam napravio s dva 0.5mm dihtunga od prešpana.
Skuter je sastavljen, uredno razrađen do 100km. Ostatak razrade nisam dovršio iz par razloga. Na mašini ima sitnih ulaganja, al ne jedna stvar pa gotovo, neg dosta sitnica tipa nosač filtera zraka, polumjesec kurble, sređivanje auspuha koji nema udubine i super radi, ali ni izgledom ne vrijedi preko 200kn koliko me i koštao. Dalje ulje iz getribe itd itd...puno sitnica na koje mi se ne gubi vrijeme. Najbitnija mi je nosač mašine. Nosač naprijed drži mašinu previsoko i morao sam produžiti noge od nogare da skuter može stati na mjestu. Na original termogrupi se crijevo od rashladne tekućine naslanjalo na ramu, a na kitu doslovno tuče u metalni dio rame, prenosi vibracije i u 100km je dvaput prokapilo. Da bih to sredio moram prevariti nosač mašine, a ako već mislim variti nosač idem si skratiti i ostale muke te ugraditi bb mašinu koja se pati cijelo vrijeme u kutu garaže. Tako sam skinuo piaggio 50 i idem montirati bb 125 gore. BB je u puno boljem stanju, kasno sam skužio da je mali bubanj al nema veze. I da ostane na 12coli brige me.
Sada mi preostaje navariti nosač mašine. Po novom trendu na forumu, izignorirati cu dosadašnje znanje i iskustvo s vibracijams te preraditi nosač od NRG-a, s tim da ću ga morati produžiti 20%. To je preinaka za koju ne znam oče li mi neko zlo donjeti ili neće, bumo vidjeli. 50 tj 70cc mašinu ću konzervirati i pratiti po oglasima na što bi je mogao složiti jer je grijeh i da ona stoji prazna.
Nosač ću gledati ovaj kišni tjedan složiti, kako mi posao i obaveze dozvole, pa ću s prvim testom odlučiti treba li zakomplicirati nosač ili ne...