Danas sam napravio 163 km, što po kiši početkom dana, što po suhom
Sava MC16, godina proizvodnje 2008. ne preporučujem po kiši
Kad se zgrijala kolko se mogla, bilo je vozljivo, al prije toga sam se vozio ko da vozim prvi put, polako, bez naginjanja, pa je opet znala kliznut guma preko neke udubine, ne mogu vjerovat.
Nije da ja legnem u zavoj, pa da ne bi netko mislio "ajd nema veze, kad se zgrije bit će dobra".
Ona stara karlovačka kakva je kod Lučkog, pogotovo po kiši, sa ovakvim gumama
Bilo je par "zgodnih" situacija sa izletavanjima auta, to je valjda klasika
Jedna je bila po kiši, pa je bilo
Sad ne rade ni pokazivač goriva ni pokazivač temperature, nešto ne štima.
Potrošnja dva puta mjerena, 4.9 i 4.66 l/100km.
Prosječna brzina je negdje od oka bila između 60-70 km/h, prave brzine.
Svjećicu nisam gledao, jedno 40km sam mislio da se pregrijava dok nisam vidio da je i pokazivač temperature poblesavio, a sad, dok nije skroz poludio, možda je i pokazivao točno
I dalje ne ide preko 110km/h po satu, ne znam, možda ima veze sa svjećicom i njenim zazorom, tj. jačinom iskre.
Ta stara svjećica ekvivalent NGK 5-ici ima zazor 0.55 mm, a skuter je prije generalke išao 120 km/h.
U prijenosu ništa nije mijenjano, ostavio sam čak i taj stariji remen, nikako da probije kako treba.
On po GPS-u ne ide preko 90 km/h, pa čemu onda kit ako serijale idu 80km/h ...
Trebalo bi promijeniti klizače, rolice i centralnu oprugu, ali ako je prije išao toliko, ne vidim što ga koči da sad ide tako.
Znam da kad sam stavio NGK 9-tku, da isto nije htio preko 100-110(prije generalke).
Vratim ovu BRISK i radi lijepo, vuče, a sa NGK 9 kao da ga je nešto kočilo, kao da mu nije davalo da se razvrti.
Skuter je takav da uvijek ima nešto za raditi i nikad nije dosadno
Neki put mi dođe da ga gurnem u Savu, al to je valjda taj 2-takt duh
Hvala svima koji su mi pomogli savjetima, dijelovima i alatom !
Valjda ćemo se na nekom meetu sresti, pa da počastim pivom ili makar stisnem ruku.
Hvala još jednom !
I dalje ću pisati štogod će se dešavati sa skuterom, pa sad da li će se dio teme odvojiti, pa da bude baš tema u projektima ili ću otvoriti na novo ovisi o moderatorima, izjasnite se.