Nakon duže stanke i kemijanja sa strujom tj. rasvjetom došao sam do zaključka da namotaji starog NRG-a ne mogu napajati 55W žarulju. Te 55W žarulje imaju barem 65W, pa je vjerojatno to razlog jer bi 50-tak Watta namotaji trebali moći dati.
Instrument tabla i zadnje svjetlo je LED, naprijed je u jednoj leći je H3 LED od 11W(kineskih 20W), a u drugoj leći halogena H1 55W. H3 LED žarulja se sastoji od 2 LEDice i niti jedna nije u fokusu leće, pa ni osvjetljenje nije baš bajno.
Slike su na
linkuZasad su čok i H1 žarulja na namotajima, a sve ostalo na akumulatoru.
Na skuteru je sad jedna leća za maglenke(grlo za H3) i leća za H1/H4/H7/Xenon žarulje sa opcijom kratko/dugo.
U instrument tabli su sve žaruljice zamijenjene sa LEDicama(žućkasto bijelo svjetlo, ne skroz bijelo), ravnomjernije i malo jače svijetle, a troše manje struje
U zadnju lampu sam stavio crvenu LEDicu zbog manje potrošnje, svijetli jače nego obična žarulja.
Nakon test vožnji i 2 odzračivanja čini mi se da se temperatura opet diže na punom gasu. Kazaljka je prešla malo preko pola, nije puno, ali vani nije tako vruće i skuter je bez plastika koje inače pokrivaju cilindar.
Pošto malo slini na spoju auspuh-cilindar, da li slabije brtvljenje može biti uzrok zagrijavanja ?
Na manjem gasu i kad stojim temperatura je na polovici, ali uslijed vožnje iznad polovice gasa kazaljka se polagano pomiče prema crvenom.
Kad zatopli i prestanu kiše moram porihtati karburator, po zvuku i brzini padanja kazaljke goriva rekao bi da je prebogata smjesa ispod polovice gasa
A što se tiče 55W žarulje, ili ću morati nekakvu 35W H4/H7/H8 pripasati jer rupa na leći je taman za usku H1/xenon ili ispraviti struju i ubaciti još jednu LEDicu.
Nakon utučenih para u razne LEDice, MR16 halogenu uspio sam doći do kakvog-takvog rješenja, samo još da nađem odgovarajuću žarulju i da završim priču oko svijeća na NRGu.