Razmišljam ja danas pod predavanjem što bi mogao biti uzrok nemirnom ler gasu i pale su mi na pamet nekoliko stvari, a vi mi pomognite što bi bilo najvjerojatnije.
Samo da napomenem i da na 1/2 i punom gasu, nakon kilometra svjećica nije baš previše smeđa, blijeda je dosta, više mi se čini da je presiromašna smjesa.
Što se tiče pregrijavanja, tj. temperatura stoji 2 mm od sredine prema crvenom, da li bi tome mogao biti uzrok neispravan termostat(ne otvara dovoljno), previše ulja u smjesi ili falš zrak ?
Kiler vruć, crijeva vruća(crijevo iz kilera malo hladnije, ali svejedno vruće)
Što se tiče ulja, em je sajla prenategnuta, em to stoji nestabilno.
Taj dio, kroz koji prolazi sajla bi se trebao ušerafiti u blok, al je nekom puklo to i sad to stoji samo priljubljeno uz blok i sigurno ne bude u istom položaju kad povlačim ručicu gasa, tj. sajlu.
Da li može biti do toga nemiran ler gas ?
Što se tiče mogućeg falš zraka(kad zatvorim ulaz u airbox skuter se ugasi), ja bi htio provjeriti nove lamelice da se nisu potrgale, prirubnicu bi htio zamijeniti(na oko nema pukotina), nju jedinu nisam mijenjao, možda zato što su crijevo na ulasku u airbox, crijevo koje ide od airboxa do karburatora zategnuta plastičnim vezicama, a ne šelnama ?
Možda semerinzi, njih bi zadnje provjeravao, jer moram skinuti auspuh da bi skinuo magnet, pa pogledao onaj na strani magneta.
Skuter sporo spušta okretaje kad stojim i zaturiram.
I dalje je ona fora da kad ga dignem na nogaru da se spusti ler gas, a po tome moram nekako povezati problem ler gasa, a ne ide mi.
Ne znam više što bi ...