Ak oces jake led zarulje onda uzmi na ebayu mr16 12watta pa da vidis kak svijetli.
Pa to i jesu MR16, samo 15W.
Sad razmišljam o stavljanju xenona jer je sve ovo bacanje para, a preslabo svijetli.
Jednostavno ne vjerujem da su LEDice dovoljne kad se voziš 60+ km/h po noći.
Razmišljao sam o toj struji sa namotaja koja je napajala žarulje i jučer nađem na ovom forumu temu u kojoj se najviše raspravljalo o toj problematici i naiđem na ideju koja je i meni pala na pamet.
Treba pretvoriti struju sa namotaja u istosmjernu i kad se pali xenon, spaja se dodatno i ta struja.
I to bi sve bilo lijepo krasno, ali je problem u dobivenom naponu i struji.
Na kraju ispada da treba još jedan regler koji će regulirati tu struju kako bi akumulator ostao čitav.
Ustvari, kad saznam kako se ponaša regler na određenom broju okretaja i stanju napunjenosti akumulatora i kad saznam sve struje i koliko zapravo točno troše potrošači na skuteru onda ću znati da li je potreban još jedan regler ili ne.
Ako taj regler smanji dosta struju punjenja kad se akumulator napuni, onda tih 2-3A sa namotaja neće biti problem.
Jedino ne znam kako bi se ponašali različiti naponi namotaja i akumulatora, da li bi funkcioniralo ako napon sa namotaja bude max. 14V i da li bi utjecalo njegovo variranje u ovisnosti o okretajima ...
Nemam dovoljno znanja i iskustva, ali od nekud treba početi.