Pulss ti je dobro rekao,samo bi ja dodao jos neke stvari koje sam godinama ucio i testirao na sebi...
Par smjernica:Neka ti se trening bazire iskljucivo na baznim(osnovnim vjezbama).Znaci normalni/prednji cucanj,mrtvo dizanje,ravni/kosi benc,nabačaji,razni ptoisci,veslanja,mrtvo na ravne noge itd.
Zasto?Zato sto te vjezbe ukljucuju najveci broj misica i utjecu na cns i snagu,vise snage=vise misica,vise misica=brzi metabolizam a to je upravo ono sto tebi treba da bi potaknuo mrsavljenje bez ikakvog kardia i dobio novih misica ukoliko to prati adekvatna prehrana.
Sto se tice treninga upper-lower podjela 4x tjedno je i vise nego oke,mozda cak i previse za početak.ja treniram preko 5 goddina aktivno i trenutno sam u fazi kad mogu trenirati maks. 3 tjedno zbog obaveza.I sa ta 3x tjedno napredujem i trening mi je isključivo baziran na osnovnim vjezbama uz minimalno izolacija.I vjeruj mi,kad treniram 4x tjedno bude mi se dosta zajebano oporaviti zato sto te osnovne vjezbe "ubiju" covjeka.Najbolje se osjecam spremnim za trening kad treniram 3x tjedno.
Po meni naturalac nema sta raditi vise od 3-4x tjedno u gymu,isto tako trening baziran na izolacijama naturalcu nece nista donijeti.Naturalac jednostavno ne raste od "pumpa" i to su 2 svijeta razlicita.
Sto se tiče prehrane,imao sam fazu kada sam jeo 6-7 obroka dnevno i smatram da je to nepotrebno.Sad sam na 4 obroka dnevno i isto napredujem čak i bolje,zato sto znam vise.Maksimalno 5 obroka ali za tebe smatram da je 4 kvalitetna obroka vise nego dosta.Priče da moras jesti svaka 2-3 sata su glupost bar za rekreativce i ozbiljnije rekreativce.Obrok sa proteinima i mastima se razgraduje 4-5 sati i sad ti računaj.Zamisli da jedes svaka 2-3 sata pa nisi ti profesionalac,ne bi imao zivot tj. zivot bi ti bio u kuhinji i brzo bi propalio kao i vecina bildera sto propali s vremenom.
Po meni bi bilo najbolje da u dane kad NE treniras budes samo na p+m bez hidrata,a u dane treninga hidrate p+UH samo prije i poslije treninga dok ostala recimo 2 obroka budu p+m.Treba cuvati inzulinsku osjetljivost i dizati ga samo onda kada je potrebno,inzulin je čudo ali dosta njih sjebe inzulinsku osjetljivost sa hidratima u svakom obroku.Ima 100 kombinacija ali tako je recimo okej za početak pa postupno dizati kcal i raditi nadopune 1 tjedno.
Sto se tiče treninga odraditi u sat-sat i 15 maks i idi kuci jest,ostalo je gubljenje vremena i neces profitirati od vise treninga kao naturalac.
Vjezbe dobro prouci ili netko ti netko sa iskustvom pokaze da ne bi platio skupu cijenu,zato sto osnovne vjezbe nisu zajebancija i svakakvih se formi nagledam u gymu.
I moj savjet ti je da počnes pratiti Ronija Kovačića na fejsu,taj čovjek je enciklopedija i većina onoga sto sam sam naučio isključivo iz njegovih postova i testiranja istoga na sebi.Covjek dijeli svoje 20-godišnje znanje u BB-u i isto tako radi sa klijentima.Bolje od njega tesko da ces naci u RH i čak bi ti preporucio da se njemu javis i da te on vodi barem dok ne skontas princip.Najvise ces para izgubiti ako krenes sam u taj svijet a najmanje ces napraviti.Da je barem mene netko imao priliku voditi od početka ne bi toliko grešaka napravio u svojima početcima,a vjeruj mi ima milijun caka oko svega a da nisi ni svijestan.
Eto toliko od mene,ak te jos sta zanima pitaj slobodno.Lp