jeli i samo hodanje ulazi u trening?
pitam jer prvo hodam 25 min, pa onda trčim 1,5km, pa onda malo radim na šipkama i to, pa opet trčim 1,5km, nakon toga odma pojedem i opet hodam 20 min
Trening je sve sta ti predstavlja opterecenje, bitno je da drzis puls dovoljno visoko konstantno dok trcis / hodas. Ako sam nesto krivo napisao slobodno me ispravite, mislia sam da je tema tu otvorena da se diskutira i ako neko napise nesto krivo da ga se ispravi, ne ismijava. Al ocito se lakse naslikavat u potkosulji po zahodu nego napisat nesto i pokusat pomoc.
Nije uopce stvar u tome, al eto.
Poanta je sta je vec sve to napisano u stranicama prije, bilo do 10, 20 il 50 stranica, nebitno, al je lakse nesto napisat nego procitat. Al ok.
Ako oces da te ispravin, ajd.
Zadnje sta zelis je bazirat se samo na proteinskoj prehrani, cak i atikinsova(keto) ima jedan visok UH dan cisto da se tijelo ne navikne. Dijete bez UH su smrt za zdravlje, misice, metabolizam, a o yoyo efektu da ne pricam.
Da je aerobni trening potreban za skidanje masti je valjda najveci mit u BB, iza onoga da protein steti bubrezima. Kalorijski deficit je potreban, i potrebno je dovoljno MIKRO i MAKRO nutrijenata da bi tijelo radilo ko masina i bilo sta efikasnije u gorenju masnoca. Kardio se ubacuje, ako je uopce potrebno, kad se dode do zida, tj kad kg vise nece dole, a sa prehranom si izmanipumira koliko si god moga.
To za potrosnju UH je potrebno 30min pa tek onda krenu masti je glupost, to bi onda znacilo i ujutro kad su glikogenske rezerve ''prazne'' da se i tad mora odradit 45 minutni cardio, samo sta bi se vjerojatno izvrnia nakon 30 jer tijelo se nema cime opskrbiljvat energijom(rezerve prazne), a o steti misicima necu niti pricat.
Poanta je tijelo ubacit u fat burning mode, jer inace koliko god ti trca masti nece nestajat jer ce tijelo posegnit za necim drugim ko izvorom energije, ne mastima.
Puls je takoder 'nebitan', jer ce netko sa hodanjem/brzim hodanjem efijasnije sagorit vise kalorija bez da dotakne misicno tkivo i pocne ga unistavat. A to je i poanta, zar ne ?
Whey je UVIJEK preporucen, jer od njega ima samo koristi. Odlican izvor proteina, brza absoprcija, smuckas ga u manje od minute, jeftin, bez masti i secera, dodatan obrok, odlican ko prvi obrok i zadnji sa posnim sirom(pomijesan), najbolji obrok za iza treninga, pogotovo ako uneses preko 3.5g leucina iz mjerice pa ti se jos i sinteza proteina ubrza. Nema nijednog minusa, nebitno o kojem se sportu prica.
Moj savjet ti je da se ostavis faking cardia i sredis prehranu, stisni zube, izbaci junk i vidit ces kako masti idu dole. Kad dodes do zida i ni gram vise ne budes moga ic dole, onda ubacuj cardio, po po jedan vise svaki tjedan, pozeljno jutarnji na taste, do 30min MAX.
E sad, ako nekoga boli k za zdravlje, misice i zeli sta prije izgledat ko stalak za infuziju i osjetit yoyo efekt na sebi, onda sta se mene tice moze trcat 4 sata i jest 500kcal dnevno.
Ako san sta propustia/sjeba, nek me isprave il nadodaju sta treba.