Pozdrav svima znaci ovako krenuo sam ponovno u teretanu nakon stanke od par mjeseci, visok sam 185cm i imam nekih 85-90 kila, mase imam ali ono nisam krmaca nego ajmo rec normalno nesto, sto mi preporucate da radim najvise u teretani da bi se definirao.
Zanemari molin te ovaj odgovor ispod tvoga.
Ti ne trebas nista skidat. Pogotovo ti ne trebaju 2g proteina po kg ko pocetniku.
Tebi ko prvi cilj treba dobro rasporedenih zdravih 6 obroka u danu. Prvi cin otvoris oci a zadnji ima da zvaces jos u krevetu prije nego oci sklopis.
A onda kad to bude ima sredeno, pronadi si kalorijski unos na kojem ti kilaza stoji ista. Pogodi da unosis koliko i trosis, i onda digni do 1000kcal na tjednoj bazi i nastavi tako.
Da na 185cm i 85kg prosjecne grade krenes mrsavit, izgubia bi i to ''malo'' misica sta imas, nakon toga bi jos teze dobia misicnu masu.
Budi samo strpljiv i ne ocekuj da ti se ispune one price, ''ja cu salo pretvorit u misic''. Ne, to se nece dogodit, ali ako budes strpljiv i budes postova plan prehrane iznenadit ces se rezultatima.
Za pocetak u teretani ti preporucan da izbjegavas radis istu misicnu skupinu vise od jednom tjedno. Nemoj se forsirat visesatnim treninzima nego nastoj sve rijesit u manje od sat vremena, oko 45min. Dobro se zagrij prije vjezbi (istezanja samo poslje treninga). I najbitnije od svega radi vjezbe ispravno, gledaj videa i tutoriale na youtube, pa u teretani zamoli nekog trenera da te pogleda kako radis i nek ispravi neku greskicu koju nisi svjestan da radis.