Jesi digao iglu za zub?
Nisam jos nasao prste na ulici....
Salu na stranu, jos se nisam petljao s iglom, jbga, prvi skuter, prvi motor, prva voznja a ja udario generalku. S moje perspektive, dosta tesko i nezgodno bez iskustva bez obzira na opcenito znanje mehanike. Za sada znam, gusenje je vise manje visak zraka, trokiranje visak goriva. Za detaljno podesavanje karburatora sam tek jucer saznao pukim slucajem...sarajuci forumom tako da mi je to novost. Zato cijelo vrijeme bockam s pitanjima.....
Ali pomalo shvacam, sto si blizi cilju optimalnog rada, to trazi dodatne testove.... Ocigledno je da moram opalit krajnu brzinu i odradit pregled svijecice u dva, tri rezima rada, skupit ukupni dojam i tek onda postavit pitanja..
Sta je najgore ja ni neznam koliko uopce ovaj skuter moze potegnut s osnovama a kamoli sa ili bez tuninga variomata. Dali sa 65kmh moram biti zadovoljan ili to mora ici bolje...ja nemam pojma,😂
Tema na forumu i internetu ima more, a mnoge su nedorecene ili nezavrsene te mnogo variranja u informacijama...
Primjer:
* Video na youtube ( neki servis ), deblokada, malossi wild lion, dizna 60, bez limica, rolice 6.4, ostalo OEM 70+kmh
* Covik koji mi je prodao spuh, vice dizna 70+
* Na forumu procitao temu, neko ide 80h samo sa skinutom blokadom
, sto znaci dizna 53
* Ista tema na forumu, rezo spuh, dizna 60, variomat 85-90kmh
* A ja se vrtim na dizni od 64,
i laganini trokira od viska goriva... Ako nis drugo, rijesio sam se viska zraka, 😂😂. Sad cim gurnem prst u usis airboxa, skuter se ugasi u sekundi... Barem vise ne moram trosit lak za kosu, 😂
To je ocigledno tako kad nemas iskustva, izgubis se u pregst informacija....i na jraju bole ledja i koljena, 😂