Ali pustimo sad smjesu. Sada sam opet u problemima. Vozio sam par km, vise manje vukao kaka spada ali kao da mu fali okretaja...Na neki nacin, prije je povukao 65-70, sada na jedvice jade 50 ali vuce.
Tesko mi je o tome pricat jer nemam prijasnjih iskustava s ovum ili bilo kojim skuterom.
Medjutim danas ga upalio iz prve i nakon 15 sekundi se ugasio i nebi bog ga upalio. Mjenjam svjecicu, skidam filtar zraka i rokam start sprej i upalio uz malo verglanja. Stavljam rucni cok, koji me naprosto izludio....
Jednostavno nisam mogao nista nariktat. Ili se gasi ili bi sam digao okretaje u nebo.......dizne uopće nisu reagirale, kad bi dao gas, ostao bi vrtit kao da se sajla zaglavila. Vracam automatski cok ali primjećujem da u crijevu goriva ima zraka. Isprobavam vakum, vakum radi...na kraju skidam cep od goriva (mozda odušnik pa stvara vakum u tanku) i nekako taj zrak nestao. U leru radi normalno, prima gas i sve pet. Krenem u voznju, skuter odmah ostane bez snage na uzbrdici da ni bez mene na njemu nije mogao potegnut. Kao da ostane bez goriva.... Posto zivim na brdu, nije bas jednostavno gurat ovo g#vn%...
Na kraju skidam svjecicu, malo je čađava ( jos uvijek imam ulja u gorivu i puno rada na minimumu ) tako da to ne uzimam u obzir. Ponovno palim motor ali ovaj put zacepio sam prstom usis zraka na filteru i osjetim da motor dobiva na okretajima i snazi, Kada odcepim nema okretaja, nemiran rad i gas se vraca pol sata u ler... Sad još i falši zrak...
E sad sam potpuno u kur*u....toliko toga a ne znam od kud krenut...
1. Zna se pojavit zrak u crijevu goriva
2. Ponekad ostane bez goriva (nova vakum pumpa)
3. Ponekad motor u leru se sam zaletava u okretaje
4. Falsi zrak iz vedra neba a nemam pojma di
Recimo da sad pali na zub, prima gas ali kao da je ogranicen u okretajima ili nema snage da bolje zavrti... Toliko toga se desilo iz vedra neba da sam vec sada pocimam zalit sta sam se ulovio svraba...
Najgore od svega jesu losi uvjeti za sarafanje i probnu voznju...pa postaje pomalo stresno