Ako mene pitas, bezveze si to sve raskopao opet.
Tom skuteru treba samo iskusno uho i iskusna ruka da se pažljivo pregleda da nema falš zraka te naštela karb/prenos.
Tesko je objasnit redosljed događaja. Sklepao, upalio, nastelao na uho. Zatim dva dana sklapao plastike ( nemam vremena, nemam uvjeta ) i usput ga palio na zub. Dolazi vikend, zivim na brdu, upalio i napravio probni dir, malo ja malo sin sve sljaka, treba ga otpeljat na ravnicu i stelat ali pada mrak pa odustajem. Kasnije navecer, upalio sam skuter da se pohvalim susjedu, on upalio na zub, ugasio se nakon 5 sekundi. I nema teorije da upali. Odoh nervozan spavat, budim se ujutro, kavica, paljenje... On opet upali sekundu i ugasi se. Nece pa nece.... Skidam svjecicu, iskre ima, skidam filter, palim na sprej, upali i radi. Pustim ga par minuta u leru, pali bez beda. Idem djir, gusi se i guraj magare nazad do kuce....Drkam po coku, stavljam rucni ali s rucnim motor divlja u leru ili se ugusi.... Vracam stari cok, i primjećujem baloncice zraka u crijevu. Slucajno skidam cep od goriva, tank odahne i vicem eureka...To je to, zacepio se odusnik.... Uklonim gresku, sve sklepam nazad, upali iz prve ( topal jos uvijek ), idem djir, on opet se udavi na punom gasu. Opet guraj magare uzbrdo.... Postajem ocajan, mjehurici i dalje u karburatoru, kao da ne povlaci benzin. Odustajem taj dan, a drugi opet upali na sekund i ugasi se....Kao da povlaci problem za problemom... I sada evo ga u dnevnom boravku pusta pare benzina, snifam se i uzivam.... Kopam po njemu, trazim sta sam propustio....
Karburator ociscen, izmjenjene gumice, semerinzi na mjestu bez probijanja, blok i cilindar suhi izvana. Promijenio usput rolice, kvacilo, el.cok..., i svjecicu za svaki slucaj. E sad cekam da zakrpam zadnju gumu i nadam se da cu ga sutra probat startat...
Ono sto me sad muci, kad sam skinuo usisne lamice, u bloku je bilo podosta goriva, pa ona prica iznad "ne vuce gorivo" ne drzi vodu.
Sve u svemu, sto se tice iskustva ste apsolutno u pravu. Iskustvo se gradi godinama a ja to nemam u svijetu skutera...
Na greskama se uci, zar ne....