Nakon dugo vremena sam uspio izvesti Zumu u đir i usput još jednog minarelijevca nagovorio da se provoza samnom
Uzeo sam si brtvu dekla i novu centralnu pa sam isao pregledati prijenos, provjeriti izlaznost remena i usput montirati centralnu i staviti brtvu.
Vidim da variomat ne izgura remen do vrha pa sam počeo razmišljati kako omogućiti potpunu izlaznost remena.
Stavio sam remen iz šteka koji je na 15.6mm i ovako stoji polutkama.
Kod variomata remen stoji skroz do bolcne ali kao što se vidi na slici ispada da je bolcna malo pre dugacka.
Skinem skroz variomat da provjerim kako stoji remen kad su variomat i ventilator spojeni i tu se vidi da variomat ne može izgurati remen vislje jer dotakne ventilator prije.
Primjetio sam da između lica variomata i piksne unutar variomata ima 0.8mm zuba/materijala.
I sad se razmišljam bi li mogao skinuti ovih 0,8mm sa lica variomata tako da lice bude u ravnini sa početkom piksne i da na taj način omogucim veći hod te veću izlaznost remena
Razmišljao sam također skinuti 1mm sa bolcne tako da stupovi po kojima idu klizači ne stoje baš na samom rubu klizaca.
Još se dvoumim bi li išao potokariti to sve ili ne... Volio bi vidjeti što se može još izvući iz Zume uz stelanje prijenosa hehe