Kako sam sa svakim skuterom nakon slaganja imao peh,tako je i sa ovim...
Prije ovog zadnjeg tripa u Knin desila se havarija,samo 5km od doma sam ostao u kvaru.Blokao mi je termostat u zatvorenom polozaju i temperatura otisla u iber.Cim sam skuzio stao i ugasio skuter,ali on je od prevelike temp nastavio radit bez iskre,samozapaljenjem.U tom momentu se nisam odmah snasao pa je skuter radio 15ak sec na leru dok nije cvikao od temperature.
Kad se ohladio upalio sam i odvezao se doma,u medjuvremenu se culo da je termostat otvorio.
Doma vidio da curi antifriz,brtve su se rascopale od temperature,pa se umjesto na trip serafalo kod mene doma.Novi dihtunzi,malo pociscen cilindar jer nije jako cvikao i oko 17h se krenulo na trip.
Sve je bilo dobro do Korenice gdje je iz nekog cudnog razloga pumpa vode prestala radit,tj nije se pokrenula nakon paljenja motora.
Opet isti scenarij,ali ovaj put na manjoj temperaturi,skuzio sam prije crvenog,ali svejedno opet imao samozapaljenje kojeg sam ovaj put udavio sa podizanjem coka.
Nakon toga sve super do povratka di je prvo pukla posuda vode,pa ispala stopica od vodene,ventilatora i svjetala iz kucista osiguraca.Sreca skuzio da pumpa ne radi kad sam kontakt dao jer sam vise pratio i osluskivao nego gledao cestu.To je vjerovatno i u Korenici bilo,ne vidim drugi razlog.
Na kraju kad sam ga ganjao magistralom naglo se utromio i poceo rapidno gubit snagu,trokirao je abnormalno.Probila brtva glave i cilindra i sav antifriz je izbacao po cesti i u blok.
Tu taj ukleti trip zavrsava za mene,zvao Daxa i Corectora i decki su autom dosli po mene i skuter,Suhi me slepao od Karlobaga do Senja...
Hvala jos jednom cijeloj ekipi,najjaci ste!
Drugi dan je blok otvoren i unutra bazen
To sam dobro ispirao jakom mjesavinom i lagano okretao masinu,spricao i wd-a...
Cilindar je pociscen,nije strasno
Sve sklopljeno novim dihtunzima i squish podignut sa 0.7 na 0.9mm
Dosao je i Corector do mene jer je odmah po sklapanju opet poceo kenjat,prekidat iskru i osigurac izgorio.
Corector je prorovao po cijeloj struji i na kraju se zica izvukla iz stopice.To je sanirano i neke stopice su zamjenjene kvalitetnijim sa osiguracem.
url=https://postimg.cc/BtXNBXG3]
[/url]
Napravili smo i hard test struje
Kako sam ja poceo bit full nesiguran u taj sat i temperaturu koju dobivam na uvid bacio sam se u posao.
Slozio senzor temp u orginal kuciste
Drugi dan je i Suhi kasno navecer doletio pa smo do 1h ujutro provlacili instalaciju senzora po skuteru.
Da sad ne duzim,sve je propeljano,poslozene stopice,izolirano i ugradjeno na najkomoliciranije mjesto koje postoji na skuteru.Trebalo je malo zabiberit i bacit se u zescu preradu sata za upasat ovo.
Evo krajnjeg produkta
Nabavio sam jos T racvu sa termoprekidacem od Runnera ST koja je u dolasku i spojit cu odma iza glave.Gore je termoprekidac 100/96c koji ce se spojiti na zelenu zicu od gasenja kao zastita od pregrijavanja skutera.Vise nista ne prepustam slucaju...