Krenuo sam lagano u sklapanje,prvo prednjeg kotaca i naravno odmah problemi.
Imao sam drugu cizmicu u steku,pa sam to odmah zamijenio.Ugrijao i izbio
Pa novu ocistio,namazao loctiteom i montirao
Ubacio jednu naljepnicu na felgu to je 5ks vise
I sklopljen prednji kraj
Dosli su mi Suhi i Nyzvo,pa smo slozili sve u rekordnom roku.Suhi je svoje picajlaste rukice iskoristio za slaganje dva tanka.To sam davno kupio i pribavio sve sto je trebalo,pa nikak sloziti.
Ubacili smo dva izvoda sa tanka ulja i dvije orginal pia selne.T komad je sa stare gilere runner od hladjenja,iako sam kupio i Y nastavak,ali je ovaj bolje pasao.Pipica je slozena i drzac crijeva je isto tako slozen.Cilj je bio to zagurat u unutrasnjost da se sto manje vidi,a da je koliko toliko pristupacno.
Pomalo je sve ostalo poslozeno,prijenos,dodatno odzracena kocnica jer je bilo spuzvasto,ja sam prije nove EBC plocice ubacio,kotac,blatobran itd.
Suhi je dzek iz namotaja malo bolje rijesio nego ja prije,pa je stopice dodatno postiskao i ustekao,ubacio sve u buzir i vezicama stegnuo.Tako da to sad ne moze nikam.
Nismo puno slikali jer je bila radna atmosfera i dosta vremena smo gubili na neke sitnice.Pukle stopice sa saltera ventilatora pa je i to slozeno,posijao sam negdje serafe od zadnje felge,a sve sam u kutiju stavljao.Pa smo i to trazili po garazi.
Uglavnom sve smo sklopili i provozali se cak.
Moram jos dihtung auspuha zamijeniti na grani,ubacio sam nov i sad prdi,bolje da sam onaj stari ostavio.
Ja sam odusevljen kako sad skuter ide,sa duzom getribom su medjuubrzanja puno puno bolja i nevjerovatno puni cajger.Tu po selu sam ga uzdignut vozio kao prije zalegnut i to na kracoj sniti.Jedino je sad start malo losiji jer trazi tvrdje federe,ali i to budem rijesio.