BP ima auspuh koji je pripremljen za sondu,tako da se premontira auspuh,spoji +i - i priveze sonda.Sonda ima svoj grijac koji ju zagrije i nakon paljenja odmah ocitava vrijednosti,tako da ne treba zagrijavati auspuh i sondu voznjom.
Kroz neko vrijeme stelanja i proucavanja po internetu smo dosli do nekih vrijednosti koje treba gađati,tako da se pun gas gađa od 11.8-12.2 i to se smatra safe,sad moze se malo zaigrati pa otici i na siromasnije.U praksi sa oko 12.5:1 vrti najvislje okretaje u ubrzanju,tako da smatramo da je tu i najjaci.
Kod mene od starta full gasom od nule ocitava 12.5-12.7 i kasnije nakon sto izvrti do nekih 110 gps-a postepeno pada do 12.1-12.2.
Cruizing bi se trebao gađati oko 13.5:1 i te vrijednosti imam na nekih pola gasa.Doduse cruizanje na 1/4 gasa malom brzinom imam blago trokiranje i vrijednosti oko 12.5:1.
Tesko je pogoditi sve re vrijednosti,jer gađanjem cruizinga na siromasnije omjere na otpustanje gasa smjesa odlazi u jako siromasno i ocitava oko 17:1,pa tu gađamo da nejde iznad nekih 15-15.5:1.
Sam rad na leru je okej izmedju 14.5 i 15.5.
Ja sam zadovoljan jer smo sve vrijednosti priblizili onome kako bi i trebalo biti.
Provjereno mogu rec da drzanje 5km full gasa na 14.5:1 nece napraviti nikakvu stetu pod uvjetom da su ostali otkloni okej.
Sa tom brojkom sam krenuo u stelu i vec prije spajanja sonde sam rekao da cu full gas trebat obogatit,a tako je i ispalo.
Cruizing i svi ostali otkloni su mi bili 11.8-12.5.Znaci sve kontra.
U praksi trokiranje na 3/4 i full gasu krecu na nekih 10.8-11:1.
Eto ne kazem da se treba striktno drzati ovih vrijednosti,jer smo i mi novi u ovome svemu i prilagođavamo neke stvari iz prakse sa ocitanjem sonde i onime sto se da procitati na internetu.
I ovo sto kazes treba stelat bogatije nize otklone,u praksi je tako,ali kad spojis sondu vidis da na malim opterecenjima treba i puno manje goriva pa ti je ler prebogat vec na nekih 13.5:1,i trokiranje na 1/4 gasa vec imas na 13:1,tako da za svaki otklon vrijede drugacija pravila,zato to sve i je dosta komplicirano i trebalo je neko vrijeme da se otkrije sta i kako.
BP i Dax su vise puta stelali i proucavali,tako da mi je Dax nabrzaka pojasnio sta i kako ide,pa sam ja jos malo proucavao sam prije stele.