U pit stopu extremno brzo odradjena zamjena remena. Posto mi je ova masina veoma zanimljiva jer pomice granice, radoznalost je presudila i izbacio sam novi Piaggio OEM remen nakon 401km koristenja.
Dugo nisam koristio Mitsuboshija, pa reko da vidim da li cu tvrditi isto kao i prije za njega. Uzeo sam Mitsuboshija na kojem pise "Grčki" i ima 3500km. Njega sam stavio priie tog Tripa i ostavio ga u stek kao eksponat. Sada mjeri 18.3mm, a nazivna i stvarna dimenzija je 18.5mm, sa 811 duzine.
Kad se usporedi, on je zeru kraci od OEM remena.
I desava se to da mi je ovaj ponovno drazi, masina je direktnija, odmah vuce, dok sa OEM remenom kao da se uvijek prvo mora zavrtiti, pa tek onda povuce, kao da proklizuje. Ovo su teske nijanse, ali dovoljne za finiranje.
Uglavnom, tamo gdje multivar najvise vristi oko 30kmh, sa ovim remenom bas povuce i "zagrize", a kasnije se direktnije vozi, i uvijek je za zeru u visem stupnju prijenosa sto mi se svidja. A okretaji su stabilni. Krajnja je super, vidim potencijal nije zeznut.
Takve sam dojmove imao i prije, a imam ih i sada. Zanimljivo.
Sada cu ga dovesti u powerband jer me trazi kurvinskih jedno 6.8grama u rolicama, a bas njih nemam, tako da bi mogao razbusiti malossijeve 7.2.
Danas je nabacen drag race protiv Runnera Purejet 70, vozaci su tu negdje, i Purejet na ovom skuteru bjezi pomalo, a kada 7% getriba povuce rucnu na Runneru ovaj ode za dosta duzina...
PS namontirao sam sat od Vivacitija i skuter ide 185kmh po satu, jer mi je bilo cudno, kako to da ja idem 100, Viva 105, a stavim je na 1km za 800m razlike.