37000km na satu je prebaceno, purejet strojarnica odusevljava i ne dozvoljava svojom pouzdanoscu da se uzme nesto drugo. To sto je na Pezi, da se pregrmiti jer kad se ne nasekiras oko masine, mozes biti samo extremno zadovoljan, a ako iz tog stanja odlucis preci na nesto drugo, velike su sanse da ces biti nasekiran i extremno nesrecan covek, a bogami i paćenik prvog reda.
Poslijednji trip je nabio oko 460km u 3 dana, a neposredno prije toga 3Pa, odlucio sam da pogledam malo situaciju ispod poklopca prijenosa jer sam imao pristutan pad okretaja za nekih 500rpm od idealnih, cesto je ostajao u visokom prijenosnom omjeru. Najvise sam sumnjao na ljubicasti centralni... Medjutim, pokazalo se da je problemcic radio samo variomat. S obzirom da vrtim iskljucivo polovne dijelove koji kruze po steku, izuzetno sam zadovoljan racunicom koja je svedena na nivo kao da kradem.
Ovaj multivar je vec koristen u Gileri te na Nrgu, zanimljivo je da nema lufta na bolcni niti se ona prlja, ali mu stalno zapinju klizaci od tijelo variomata iznutra.
Izmjenom drugog polovnog Multivara, dobio sam, i odmah testirao na 550km> savrsenstvo, momentalano dizanje okretaja kako sam predodredio, ostalo nista nisam dirao.
Peri deri, remenje se pretvara u prasinu i nemam vremena cistiti deklo iznutra.
Sirina remena sa 19mm, nakon 5900km. Na zalost, dio je skinuo bendix jer u pocetku nisam imao 20% getribu.
Krajnja lijeva crta pokazuje izlaznost s ovom sirinom 17.79mm, a ona skroz desna je prilikom novog remena, sada ide redovito 100gpsa, a natjera se na 104gpsa. Jako me iznenadio da se da razlaufati na 100gpsa u teskom pretovaru, doduse ovako ide nekih 86gpsa sto je i vise nego dovoljno za voznu u takvim uvjetima, na D1 sam vozio s lakocom, dok je 50ccm agregat, u uvjetima pretovara ipak bio nepozeljan na D1.
Filter zraka odlicno obavlja posao, komora iza njega je cista!
Samo serijska spuzva filtera zraka me zanima!
Tamo gdje treba biti prljavo, je
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Zanemarimo masinu. Peza se koristi iskljucivo za teski pretovar, voznja u dvoje i teret na vise tocaka, ukljucujuci i kofercinu u koju stanu 2 inetrgralne kacige.
Kocnice su na srecu solidne, sinter spasava, jer je organska smjesa bila doslovno neupotrevljiva, uzas koliko sam morao jasiti po ruckicama kocnica, a inace su lijepo kocile kad sam solo, i nenatovaren.
Pretovar je zajebana stvar, sve je drukcije i mucnije na prvu, ali trebao bih odraditi jos 2 upgradea.
1. Kronican problem sa zadnjim amortizerima, preslabe su opruge, sabijacina je extremna, i nabijam ih do ibera. Jedino od Peugeota je imao jaku oprugu koja bi solidno hendlala sa 250kg tereta. Od Aprilie SR je dobar za 1 osobu, ali za 2 udara u granicnik.
2. Moram pomaknuti rep i ujedno nosac kofera prema nazad. Nevjerojatno je da "maxi" skuter ima svega 24cm sjedala za suvozaca. Planiram ici iza, i mogu za najvise 4cm sto bi moglo biti taman.
Kako sam odlucio preci na novu platformu za kofer, umjesto Shad-a, na Givi/Kappu, odlucio sam skrojiti i novu platu, od provjerenog 6mm jakog neunistivog aluminija, testiram vec vise godina u pretovarskim uvjetima.
Dokaz o pretovaru je ovdje, jeftini novi serafi su najslabija karika
Umjesto tih napacenih serafa, stavio sam, polovne, stare 26 godina, od Golfa trojke serafe iz karoserije, 10.9 žestoki sinonim za vječnost i kvalitetu, koliko god ovo zvucalo seljacki. Vide se 2 crna s tvornickim podloskama 3 slike iznad, tolika su sila da drobe alu rep od peze, pa sam povecao povrsinu s donje strane i sad je super.
I za kraj, utrcalo mi GP spuhče u štek. Auspuh trazim i trazim, i on sam uleti. Doduse, kratka je verzija i to mi nikako ne pase na purejeta, ali veoma se lako produzi i to ce biti super, jer je GP pravi Touring zvuk koji nije naporan kao klasicna reza.
SETUP je konstantan, preko zime ubacim zeleni centralni:
Najveca snaga je na nekih 8400rpm, moment na 8100rpm sto je i najbolje za putne brzine od nekih 85-90gpsa. Vozi se na 7600rpm 70gps, raspolozivost agregata od 4000rpm do 9500rpm.
✓DR evo, 0.4mm dihtung + malossi glava purejet
✓Serijska radilica i lezaji, osim Polini gornjeg iglicastog
✓ZX duga grana auspuh
✓Malossi Multivar 2000 i 8.1gr Malossi rolice koje su razbusene sa 8.4gr, te Malossi Rolice vozim preko 10tkm, sa Malossi rolicama imam najprecizniji rad variomata i najbrzu reakciju
✓Originalni Piaggio remen
✓Ljubicasta malossi centralna, Ditech remenica, serijski federi kvacila, kullung i zvono sve originalno.
✓Piaggio Zip 20% getriba + 140/70-12 guma
✓Airbox otvoren na 25mm, serijska spuzva, TPS razbusen na 20mm, usis je serijski nepreradjen, sa originalnim vnecnim, karbonskim lamelicama
✓Malossi ECU from Ditech koji daje smjesu za 70ccm + pritisak goriva podignut sa tvornickih 2.4 na 3.5bar.
Setup je postojan, moze se slobodno kopirati sto sam ucinio nakon Runnera. Sve se kopira, stavi i gotova prica, odmah se moze voziti, nema tu puno finesa.