Danas sam bio inspiriran da pripremim cilindar za Pezu. Kocka je bacena - nek bude opet 50ccm. Naravno, s purejet masinom, nikakva originalna francuska rijesenja me ne zanimaju. Ono sto je presudilo je odredba nakon vijecanja da Peza ne smije biti primarni skuter, da ne smije biti skuter za gustanje jer me samo boli kicma kad tripujem zbog wc skoljka polozaja sjedenja gdje ti netko nabija kotlic u ledja. Peza ce biti skuter za povremenu upotrebu za krace realacije na jednom drugom mjestu kao backup.
Plan mi je da pedeseticu natakarim gore i neka to stoji godinama. Nema smisla da koljem radilicu s teskim pretovarima, isto kao sto kratke noge tesko mogu istrcati 400m u 60sec, jbg ode koljenasto vratilo u k**ra*.
A ovaj setup planiram staviti burazu na Nrg mc3, jer voziti njega i Gileru Runner, je osjetno zabavnije, a voziti njega i vjecno pretovareni Pezo otpad, abnooormalno bolje.
Ionako se nenormalno izdivljavam na mc3u jer sam se navikao nositi sa preteskim zamorcetima, tako da ocekujem visi nivo divljanja i zato ce energija dobiti ovu masinu. Nrg70 sam vec imao, ali sam tada bio u pocetcima slaganja Purejeta, a ovaj DRevo je jos jaci, i sa getribom ce to biti pravi teski ilegalni jebac koji je cak 30kg laksi od faking Elistarceta!!!
Malo sam burgijai 50ccm cilindar:
- prosirio sami zavrsetak ispusnog kanala dole kod auspuha
- obradio turpijom unutrasnje kanale i doveo neke u simetriju
- ocistio dosjede za brtve
- prosirio rupe za hladjenje
- oprao cilindar u bengi
Vise gust nego ista drugo. Plan je sloziti 50icu da ide na moment, a ne na vise okretaje i snagu, jer teska Peza dreci, a ne odlazi kao mc3 raketa koja izbrasnari svaku vertikalu, makar bila laksa.. Dosadasnji testovi su me inspirirali, a radi se o tome da umjesto odblokiranog ecua, stavim onaj "zablokirani" i dignem mu pritisak goriva na 3 bara.