Ok, ovaj post ce biti kulturan, polozio sam tecaj u kojem se stejcu osobine "sutnja je zlato."
Zadnji amortizer, originalni, je davno propisao.
Stavio sam neki s 35tkm skinut sa piaggia Diesis jer je puno udobniji od pezinog oem. Medjutim i on je propisao brzo jer je bio bas izrabljen, sto se vidjelo i po rasutom selenu, ali barem je 2x finiji preko neravnina za razliku od oem pezinog koji se ponasao kao prpfesionalni izbijac bubrega, i dan danas se tocno sjecam najjacih udaraca, to je neopisivo gruvanje i izbijanje duha iz tijela.
Od nedavno sam primjetio da se pezica opasno ispigava, i da je tesko kontroliram. Danas sam saznao i zasto.
I danas kak je bilo toplo, izuzetno se jasno kuzi kako skuter neprekidno skakuce i oscilira, kao da radi na oprugama bez ikakvog prigusenja. Malo mi je mucno postalo nakon danasnje voznjice od nekih 115km.
Dakle, ovjes, doslovno ubijen.
Ni gume nisu bista bolje, tj. prednja pogotovo, ova je s Runnera i bila je u Grckoj, a zao mi je bacit jer je to ipak Bridgestone koji drzi i u ovakvom stanju, a dam se kladit da drzi bolje od novog Michelina.
E sad me tek cekaju pravi problemi.
Koja je dimenzija semeringa za vilice peze?
Nigdje nisam nasao ni podatak koliko tocno ulja ide unutra.
Eto razloga da opet popizdim, a to ce se desiti kad shvatim da moram rastaviti vilicu, izvadim semering i skuzim da ga nema za kupiti, nego moram narucivati i cekati...
Vrlo brzo se urusilo pezino carstvo. Imao sam sve, a sada sam u teskoj banani jet me ceka:
- repariranje prednje vilice
- zamjena zadnjeg amortozera novim
- zamjena oba kociona cilindra jer su ovi namjenjeni da zaustavljaju sveukupnu masu od 60kg
- i secer na kraju ce biti gume, ali to samo ako zasluzi ovaj divni skuter