Konacno malo relaksacije i nepotrebnog zajebavanja za izvlacenje nijansi
1. Otkrio sam nesto novo u svijetu purejeta, inovacija je takva da predstavlja brutalno extremno jeftino odrzavanje purejeta. Druga stvar, osmislio sam svoj varijabilni regulator pritiska goriva, bez ikakvih problema s curenjem goriva ili zraka. Slika nema jer se inovacija mora otplatit. Ideje su apsolutno vlastite i inspiracija nije dosla s mreze. Extremno sam zadovoljan makar ne imao nista od toga, ali taj nivo najjeftinijeg odrzavanja od svih skutera me fascinira, jer nabralo se toga da sam jebeno ponosan koliko sam skupih stvari izbrasnario u extremno jeftine. Zapravo, radi se o DIY klasifikaciji, koja mi je visestruko napetija od one kad docekas postara i radujes se jebenom paketu 30x20cm u koji si utukao 4 plate
2. Vratio sam postavke goriva na serijske, reko jebes elistarce ionako trosi vise nego sto treba, a ne ide, inda nek ne ide i nek mi vrati moje 3l na 100km cistog klanja kao na trkama. Usput sam i reducirao rupu na airboxu na 18mm, posto sam je razbusio na 25mm.
Evo kako, ovo je rijesenje provjereno vec godinama kod mene.
Uzeo cep od zuje, izbusio ga na 18mm i malo uredio ru rupe
Savrseno sjeda u ovaj pocetak, na kraju osogurao vezicom iakone treba.
3. Zatim sam poceo ufazivati priienos.
Islo je ovako. Imao sam zelju da ufazim zeleni centralni iako je isao jako dobro s bijelim. Medjutim, kad sam smanjio gorivo, osjetno je izgubio snagu u startu (kvacilo kad spoji malo utusi masinu
) , sporije se razvrtava, i malo manje je izgubio u nabiranju brzine, pala je i krajnja za nekih 5gpsa. Tu mi je bijela centralna postala malo i pretvrda.
Zatim sam ubacio zeleni centralni. Ocaj j#bote. Do 40kmh mrtvacnica, a crni malossi federi su postali serijski koli rano lovi. Kroz ubrzanje lose ide,na 80kmh prestane ubrzavati i onda nesto navuce, al ima potencijala.
Zatim sam ubacio 5.8rolice sa 6.4, i dobio fin start (nije toliko agresivan kao.s bijelim) i jako lijepo mirno linearno ubrzavanje bez dreke gje kazajka samo tone, i bogami ima vecu krajnju iputnu od bijelog, za par kmh,ali bitnije je da lakse to nabere. Dakle, bijeli je pred kraj malo tvrdji. Nije lose za znati kako se trenitno koji ponasa na ditech polutki.
Tako dana kraju ostajem fan zelenog centralnog na purejetu 50, i to je ona moja prva kombinacija na eliystaru, a i ta kombinacija igra na Nrgu koji ide dosta jace od ovog kamiona.
Planirao sam na Elystara ubaciti cilindar i klip 42mm koji imam nov u steku, ali definitivno odustajem od bilo cega na ovom skuteru, cak se necu niti relaksirstina ovom zamorcetu jer mi je ovo vrijedna radna konjina koja trenitno ima 25 000km.
Ceka me bas posao predihtavanja senzora ulja jer mi slini kad imam puno ulja u posudi i usralo mi je masinu. Samo to mi nije zabavno pa ce pricekati.