Muckam sprej s crnom bojom i bacam cetvrtu ruku po pezi.
Od toliko remenja nesto ti mora odgovarati, a koja je prednost skutera za koji nema vise nekih dijelova?
Sad za drag, istina je, peza je bila bolja, ali ne mogu da joj se divim jer je situacija bila sljedeca
Nrga nisam ja vozio (10kg laksi vozac) i zbog prevelike G sile (susa) gorivo je stalo s ulaskom u pumpu (crijevo je okrenuto u smjeru kretanja skutera) i na sekundu je izgubio gas. Inace bi nrg preskocio kao veverica granu pezu. To mi se neda rijesiti jer moram rastavit pola nrga da uklonim tvornicki odzracnik jer povremeno radi problem u startu, jer nrg mc3 ima vrlo nezgodan polozaj za ditribuciju goriva, ali nakon ovog purejeta to cu rijesiti. Kad je imao slabiji agregat s +40tkm to se nije desavalo, a s ovim mogu tockarati koliko susne. I kao za vraga nije stucnuo vec jako dugo, a na dragu eto prilike da se peza proslavi, polako ali sigurno rijesavam svaku manu koja se nasla i dobivam savrsenstvo.
Ono sto je sigurno, bilo koji skuter s direktnim ubrizgavanjem je tvornicka greska, to je istina i to svi znaju, a mnogi su se uvjerili. Dakle zamorce kakvog nema. Ali to su uvijek isti problemi, i kad se to rijesi sto dobivas nego vjecni agregat
Aprilia Ditech morini ispada iz igre, preskupi originalni dijelovi, polovni dobri su jako rijetki, zamjenski su zamorce, dosjed na radilici im voli otici izmedju 20 i 30tkm.
Peza tsdi, iskomplicirali ga extremno, slaba podrska.
Piaggio purejet, ima dijelova na svakom cosku i nitko ih nece, biraj sto te volja.
Dakle peza pobjedjuje onda kad ti purejet to dozvoli
Druga stvar, na pezi si imao 30kg lakseg vozaca. Da je bio 20kg laksi, izzgubio bi
Treca stvar, kada si god vozio pezu, i kada sam ja trebao voziti jednog od 2 purejeta, cesto sam se sazaljevao i uzimao onog malo pohabanijeg s +40tkm da ti ne bjezim puno. Jer onaj nrg s 8tkm je ubijao brasno u pezi da to nije bilo humano.
Cetvrto, peza nikad nije imala bolje ubrzanje od purejeta, sto se tice krajnje tu si ponekad znao biti brzi ako se ne varam, ali to je toliko rijetko da se niti ne mogu sjetiti kada je i gdje to bilo. A setup purejeta je, sve serijski osim multivara, rolica druge gramaze i auspuha TT ili ZX. I naravno sportske mape, to se da natjerati 96kmh gpsa, makar sam nedavno lovio 98kmh.
Sve sam rekao onako kako jest, s purejetom sam imao problema u pocetku, malo sam skurio 2 dizne zbog neznanja i nepotrebnog posla (ako jednom izvadis plavu diznu, moras staviti novi teflonski prsten, ali dizna mi nikada nije riknula kao i masa drugih dijelova), ali ja sam uspjesno i trajno rijesio te probleme i dosao sam to toga da se nista vise ne kvari, trazim najbolje za sebe, i koji su to razlozi da se ja vratim pezi ili bilo kojoj drugoj masini?
Ako se sjetim mana purejeta rado cu to iznesti
jer kad su ga radili, nisu smjeli riskirati s losim komponentama posto je sustav kompleksniji, ali neke stvari su namjerno ili slucajno zeznuli i dobili su sranje. Sad jesu li to namjerno napravili da se opare jer to je isto jako dobar razlog, ili slucajno ja ne znam. Uglavnom, nasao sam i likvidrao te probleme, a ostali su izuzetno pouzdani sklopovi koji su u danasnje vrijeme nepojmljivi. Tako da je to old school masina i tu je se radilo da traje.