Kad vozis purejet, nemas tu nikakvih neocekivanih problema. Svaki purejet skuter je meni dio experimenta, svaki testira neke nove ideje, skarabudzotine da bih na kraju dobio sto manju vjerojatnost bilo kakvog kvara. Vjerovali ili ne, trazim izuzetno visoku pouzdanost s polovnim dijelovima uglavnom, i uspjeva mi, jer jednostavno neke stvari nisu sklone kvarenju, a neke samo treba znati procijeniti u kakvom su stanju.
Najzalosnije mi je kad netko uzme nesto novo kinesko za purejeta, a njegovo originalno ispravno polovno odbaci. E tu vise purejet niie vjecan, palim stopericu i odbrojavam kinezu sekunde...
Ovaj skuter nije trazio intervenciju 7 mjeseci glede purejet masine, bilo je perioda kad je odstojao i bio zaboravljen, bilo je i velikih voznji od 911km, bilo je iznadprosjecnog koristenja.
Zapitajte se sto ste radili na svom skuteru kroz 7 mjeseci?
I one najsitnije detalje pribrojite.
Sad cu ja nabrojati sta sam sve radio:
- nakon nekih 3000km sam se isao igrati s prijenosom i stavio sam umjesto zelenog, ljubicasti centralni feder da agregat bude malo zivahniji, ali ce sporiie nabirati krajnju brzinu
- stavio sam i novu svijecicu iako nije bilo potrebe
- neki dan sam olaksao rolice da jos bude zivlji, i izgubio nesto krajnje, izbacio sam opustene federe kvacila jer su totalno izgubili funkciju jos od pretprosle sezone, ali kako je zagrijalo, starta vise nema s njima
Svi ovi dijelovi SU POLOVNI. Dakle prihvacam rizik, svjesno sam ubacio neke dijelove, a i bio sam umoran od projekta da ga stelam do kraja i da mu sad biram dijelove. Dobio je nov remen, mikroremen klizace i to je to od novotarija, ukljucujuci i svijecicu. Filter zraka je zdrav, polovan opran...
Od ostalog:
- palili smo gumu, pa felgu, skoro pregrijali masinu (svjesno smo isli do maksimuma), tu smo unistili gumu, felgu, i trebao sam ponovno uliti antifriz
- kupio sam novu gumu, i drugu felgu sam stavio jer ih ionako bacam u smece
- skinuo sam auspuh da pogledam kroz ispuh jel bilo ZALEPECE, i sve je savrseno sjajno, cisto, bez crtice
To je to, ne postoji apsolutno niti jedna sitnica vise, s tim da prosjecnog korisnika stela prijenos uopce ne bi dirala, a bome ne bi bio ni takva budala da ide paliti felgu.
Tko je pametan, zamisliti ce se.