Zdravo, nista se nije radilo ispod radara, kako cu i stici kad imam milijun drugih angazmana, a treba ponekad provozati i motorce.
Elystar stoji parkiran na ulici, ceka poslusno kao dobro placena kurva da ga samo zajasem i s punim gasom otrcim gdje treba. Ne zagrijavam ga, a vrhunac antipatije prema lavu (ovo kad kazem u kontekstu peze, onda ne osjecam nista superiorno, osim tuznih, na srecu vec dalekih sijecanja) je to sto svakodnevno prelazim preko jednog prijevoja sa 68kmh i onda preletim s oba kotaca nagli spust.. moram se odviknuti od toga iako je zarazno kao droga...
Otkako sam nabacio dekicu na hibrida (najbolji swap u zivotu ikada za spasenje zivaca), pokrivam ga i ceradom ako ce padati kisa, cisto da dekica ne bude vlazna. Jebeno mi je potreban skuter s velikim prostorom i na zalost, necu ga se moci odreci, tako da cu mu ramu morati preci antikorozinom i sanirati trulez u zadnjem kraju. Proizveden je 2005 godine.
Evo stanje sata
Od planova nemam nista, ali mastam malo sebbi za dusu, a to je da detaljno prpvjerim injektore na njemu cisto da sa stopostotnom sigurnoscu zakljucim da je taj slon od skutera zaista krivac za pola litre visu potrosnju, za sada se vozim na onoj full serijskoj kombinaciji prijenosa i dobro mi je, neda mi se vise juriti performanse koje s brzo sjebu ako se puno vozis, tako da je ovoaj setup dusu dao za otici od tocke A do tocke B, i jos s dekicom koja prekriva prsa, idealan je za svjeza jutra i veceri u civilnoj odjeci.
Bio sam se igrao s povecanjem kolicine goriva i na elystaru jos prije dok sam ga pokusao budznuti, pa se vise ne sjecam sta je na njemu, i jednom prilikom bih cekirao injektor za svaki slucaj jer sam ga na ovaj skuter cini mi se samo stavio, i ufazio ga lijepo na minimalisticke postavke, samo nek sto manje trosi jer ga gledam kao iskljucivo skuter bez duse koji ce me prevesti od tocke A do tocke B.
Imam 2 friske zamjerke.
- digitalni sat s vremena na vrijeme brza, ne svidja mi se francuska preciznost
- kljuc u francusku bravu ulazi ko suha motka u suhu picu, to moram silikonskim sprejem rijesit, mislio sam da se to ne desava na ovakvom skuteru. Bravu od sjedala sam vec dobri napacao cim sam ga kupio jer sam imao grdih problema sa stekanjem, tako da je ona proslost, za sada.