Otkako sam stavio tvrdju centralnu oprugu zutu bgn, nesto kao malossi plava, u pocetku sam imao lagano prevrtavanje i osjetnu pljacku krajnje brzine. Nakon nekih 500km sad je to sjelo jebacki, bas je sve na mjestu. Prijenos je podesen i imam jako dobro ubrzanje i nadosla je outna brzina onako kako treba biti do 85gpsa.
Pod "sjelo" mislim da je centralna opruga omekanila, i to za skoro 1gram gledajuci po rolicama.
Centralne opruge imaju velike oscilacije, nabijem ih, toplo-hladno, osjeti se, i nakon forsiranja takodjer omekane, a s vremenom gube na tvrdoci.
Start super, medjuubrzanja takodjer, krajnja 90gpsa, a sa zelenim centralnim ipak ide jos par kmh gore.
Priblizava se godina tana otkako sam slozio ovu skarabudzotinu, moram priznati da sam extremno zadovoljan.
A evo sta sam napravio sve:
- odradio swap i ubacio novi remen, mikroremen i zelenu centralnu oprugu
- nedavno sam presao na tvrdju centralnu oprugu i teze rolice jer je taj elystar nekako trom sa zelenom centralnom u startu
Od silne dosade sovim skuterom kojeg samo palis i vozis , zapalio sam i gumu i felgu, tjerali smo agregat do gornjih granica i izbio je crijevo od vode. Tu sam imao posla oko ulijevanja novog antifriza i zamjene felge s novom gumom.
Oprao ga par puta, tu i tamo mi posluzi za experimentiranja, i kraljevski je kad trebam razne terete vozit, neki dan fotelju nabacio, plinske boce redovito nosi, 2 lubenice, vrecu kukuruza 8 dinja strpam onako opusteno u jednoj turi. Kad odem u trgovinu, kompletna ona velika kolica on ponese, za tu svrhu je za Oskara. Da skinem oslonac vozaceve trtice, mogao bih taksirati, 3 osobe opusteno, a 4 bi isle na stiskavac... Jos se nisam doveo u situaciju da nesto nisam mogao prevesti s njim, kutijetine velicine pola skutera vozi...
Otkako sam presao na purejet, nisam ga trebao pipnuti, nije mi izbio lipe iz dzepa, nego naprptiv, otplacuje se...
A kad sam imao onu pezu,svako malo neki k**ra* sam morao raditi, trositi pare i vrijeme....