Dokazano je test boosteri ne djeluju. Rade ono što piše da rade, dižu nivo testosterona, ali za nekih 10-20% u najboljem slučaju. Nedovoljno da bi se ikakva znatna razlika primjetila.
A što se tiče preworkout-a, ono što je meni pružalo lijepe rezultate je:
- N.O.-Xplode - Prvo kupio Pakovanje od 10 doza, ja mislim. Prelijep osjećaj, strašan pump, strašan fokus i poprilično me stimulirao, iako sam skroz otporan na kofein. Jedini problem je bio što je Beta-Alanin bio, valjda, prejak za mene. Imao sam osjećaj da mi je neko zalio vrat i šake benzinom i zapalio. Poslije toga kupio pakovanje od 1180g ili koliko već, također super djelovalo, samo bez tih čudnih efekata Alanina.
- Cellucor C4 - Dobro djelovao, samo sam već treći dan morao uzimati 3+ doze jer me nije doticao. Najukusniji preworkout koji sam pio, posebno Icy Blue Razz. Ovdje 60 doza košta oko 460kn, pa nije ni toliko skupo, ali jebeš ga kad moraš 4 doze piti.
- MP Assault - Imao samo 10ak probnih uzoraka. Prelijep osjećaj, dobar pump i dobar fokus. Isto Blue Rasberry ukus(drukčije se nekako zove), ukusan. Kupio sam ga dok je na akciji za 1360g bio 360 kuna. Super ponuda. Prve dvije sedmice uzimao jednu dozu, poslije toga su dvije bile dovoljne.
- Jack3d Stara Formula - Sve dobro, morao uzimati 4+ doze prije treninga...
- Cellucor M5 (Onaj iz dva dijela) - Vjerovatno najbolji proizvod za one što ne tolerišu dobro kofein. Meni je odgovarao, ali sam ga stack-ao sa 600mg kofeina u kapsulama.
Nadam se da sam barem malo pomogao.
I da, uzmite u obzir da treniram dva puta dnevno + jutarnji cardio i da sam svaki preworkout stack-a sa još 5g kreatina. Prvo MP Creatine, poslije toga Cellucor Core Creatine.