hahaha dada stipe moj... tako ti je to kad radiš ovakvi posao kao ja, pa imaš vremena a pogotovo kad kiša pada pa onda baš nemaš ništa raditi osim igranja sa skuterom. Upravo je skuter opet rastavljen, jer me zanimalo stanje dekla. A ionako kiša pada do ponedjeljka pa taman će biti složen u utorak kad budem slobodan opet i kad kreće lijepo vrijeme. Jučer sam uspio riješiti i sigurnosni prekidač za On/Off skutera, izvadio sam pinove iz Jacka i presložio ih da pašu na ovaj novi jack.
Da krenemo opet... da bi skinuo deklo i pregledao ga, bez naprezanja i razmišljanja kako da skinem da ne smetaju plastike, mora se rastaviti opet cijeli skuter kao za termostat hahha ... i tako, skinuo sam deklo samo da bi konačno pregledao stanje dekla, jednostavno više nisam mogao psihički a da ne znam stanje (da se ne desi sranje a ja lijen haha). Skinem sve dole, kad ugledam remen u jaaaaako dobrom stanju, i u šoku i sreći ugledam Malossi Multivar sa 8 rolica ukupne težine 170 gr (ukupna težina odgovara serijskim rolicama u OEM variomatu) ... jer skuter ide okej, ali nema taj šut kao kad sam prije par godina probao Nexus 500... pa me malo kopkalo što se dešava... e sad, pregledao sam i klizače, remen, kvačilo, i odlučio sam (u dogovoru sa dacerovsom) da promijenim centralni feder, klizače i da stavim nove lakše rolice. trenutno su 21,5 gr, i ciljao bih na 16 - 18 gr negdje (gađao bih 140 gr ukupno). Moram proguglati da vidim kakvih sve uopće ima težina od Malossi rolica, pa da znam procijeniti. Pošto se svakako ne mogu voziti jer je kiša, skuter će ostatati ovako rastavljen pa će se složiti kad dođu novi dijelovi