Prodan Power, i sa parama Powera kupljena 21 godinu stara krstarica u full opremi. Da odmah napomenem, skuter je bio "kliznut" na desnu stranu i zbog toga mu je oštećena hidraulika centralnih nogara, nešto udubljen lim auspuha, prefarban, a sa lijevim retrovizorom je zapnuto od zid kad se išlo kući pijano.
E sad, story o skuteru. kupio ga prvi vlasnik 2001 godine, autolakirer, vozio ga ljetima do 2015 dok nije kresnio na desnu stranu sa njega, stajao mu do 2020 u garaži gdje ga je skrpao sa dijelovima od drugog X9, vozio godinu dana dok ga nije prodao prijatelju jer mu je valjda bilo vrijeme za novog ... tako ga je frend kupio, vozio godinu dana, zapeo sa retrovizorom, pokrpao ga vezicama i prodao meni sa taman isteklom regom.
Na testnoj vožnji kad sam ga gledao u okolici Šibenika, ja sam okrenio 47.000 km, dok je trenutno na satu 47.370 km. Skuter se lijepo vozi. Za sad sam mu preštelao neke plastike, dotegao, promijenio i dodao šarafe koji su falili ili nisu dobri za te plastike, stavio T5 LED žarulje u štop svitlo, promijenio ulje u završnom prijenosu, promijenio ulje u motoru, zamijenio sam svjećicu, zamijenio prekidače paljenja svijetla i dugo/kratkog svijetla, žmigavaca, i makao sam limić auspuha jer ga je od 4 šarafa držao samo jedan jedini i šuškao je, gdje sam se bio prepao da je zvuk iz dekla haha ...
Za sad sam zadovoljan sa njime, od ulaganja ima promijeniti pločice diskova, promijeniti ulje u kočnicama, srediti lijevi retrovizor (staviti novi) i pregledati deklo prijenosa i ono najbitnije termostat koji im je i mana...
Za Master 500 mašina je dobra i ja sam zadovoljan kako skuter ide. Po digitalnom satu išao sam 166 km/h što odgovara na mobitelu 165 gps a po analognom satu išao je 175 km/h. Mrvicu je trom, što mogu prepisati ili godinama ili originalnom variomatu ili možda treba olakšati rolice.