Da se javim sa ponekim novostima,bio je Corector kod mene i nismo uspjeli osposobiti sat,probali smo sa raznih mjesta povuci signal,ali nista nije urodilo plodom,tako da se moram pomiriti da nece tocno pokazivati.Bar je za sad tako,ako se u međuvremenu ne otkrije neko riješenje.
Izmjerili smo i omažu senzora temp,pa ce Corector sloziti varalicu koja ce pokazivati radnu temp,jer ovako otpojen samo blica.
Desilo se jos da je sajla gasa postala prekratka,falilo je valjda 1cm da ju airbox ne napinje.Nije se dao spustiti ler gas.Nakon malo razmisljanja izmjesten je polozaj razdjelnika za 2cm blize masini,tako da sad sve funkcionira.
Pala je i štela prijenosa,pa sam na serijskom variomatu presao sa 13.5 na 11.6 rolice i 7700rpm u ubrzanju.Trebalo bi jos nijansicu lakse.Skuter je zivnuo fenomenalno i ide iznad mojih ocekivanja.
Probao sam i multivar i sa njim je start cudo.Na njemu su trenutno 12.9 rolice,a za neku finesu bi trebao 12-12.5gr jer sad vrti 7500-7600rpm.
Na drag dionici ovako nabrzaka postelan ide 2km/h sporije od 172 Aprilie,ima potencijala jer je ovo mjereno bez plastika pa je i aerodinamika bzvz,a i getriba je duža nego na Apriliji.Na kratkoj šniti razvije 115gps-a kao od šale.
Dizna je ostala 90 koja je prvotno i ubacena jer je smjesa bombica.Na 20c budem opet prestelao na manju vjerovatno.
Stigao je i veliki vizir sa Runnera ST,pa je odmah namontiran gore plug&play
Ostalo je jos neke finese porediti i idu plastike gore.Vilicu od ST-a jos uvijek nisam nabavio...