Skinuo sam uljnu pumpu za provjeru mikroremena i zupcanika uljne pumpe.Mikroremen je dobar,a sa zupcanika je spao onaj mini semering.Tu sam odstranio visak masti koji ga je vjerovatno izbio i sve ostavio blago podmazano te vratio semering i sklopio sve nazad.
Radi glupavog rijesenja BB dekla na zupcanik kurble se lijepi dosta prasine,pa je mali zupcanik izgledao ovako
On je opran u benzinu,ponovno podmazan i vracen na mjesto.Usput sam pocistio i polumjesec.
Multivar sam pocistio i oprao u dimmeru,isto tako i rolice prebrisao od stare masti.
Rolice su izvagane (13.5gr)i blago podmazane grafitnom masti te vracene na svoje mjesto tako da malossi natpisi gledaju u smjeru da se ne troše.
Filter i poklopac također oprani dimmerom,osuseni i filter je podmazan u mjesavini benzina i ulja u omjeri 50:50.
Evo prijenos je sklopljen,nista nije trebalo mijenjati kako sam i predpostavio
Nadalje kako su mi prednje plocice bile pri kraju odlucio sam promijeniti komplet celjust sa mc3 modela,jer on koci daleko bolje od powera.Izbunario celjust,oprao ju,malo pregledao,posmirglao hrđave metalne dijelove koji drze plocice i metnuo ebc sinter plocice.
Zamijenio celjust,propustio ulje da u cijeli sistem dode novo ulje i odzracio kocnicu.
Iskreno za sad nisam nesto odusevljen kocenjem te kombinacije,odnosno nema neke primjetne razlike naspram one powerove celjusti.Pustit cu jos da plocice sjednu pa budem dao konacan sud.
Ostaje jos pofarbati auspuh,promijeniti prirubnicu i pokrpati plastiku volana na mjestu di dolaze serafi jer su je valjda vibracije razvalile.