Eto, da se javim da sam prošao tehnički, al bilo je veselo, kao i uvijek je sa ovim skuterom
Na ovaj komad od 8mm sam dodao još jedan prsten debljine 3mm i stavio potrošeni remen, koji na kraju i nije tako potrošen
Isprobavam ja skuter u subotu i na punom gasu samo čujem zvuk kao kad čep izbije i skuter booooooo i ugasim ga.
Gledam ja što je, kad ono među nogama svjećica.
Pogledam navoj svjećice, pogledam navoj u glavi, sve u redu
Stavim ja to nazad, zategnem rukom kolko sam mogao i dopeljam se doma.
Onda sam stavio NGK BR9ES i stegnuo kak treba.
Opet test, stisnem ga pun gas 3 puta i na GPSu 50.2km/h
Al skuter mi je tako žao sa blokadama voziti, čudan je, samo sam čekao da nešto eksplodira kad sam ga tjerao pun gas.
Vibrira, nabije okretaje, pustim gas i on odmah usporava, nije kao kad se vozi bez blokada, kao da nakon puštanja gasa lagano drži kočnicu.
Danas, prije tehničkog se vozim okolo malo, da zagrijem skuter, dođem tamo, djelatnik veli da sačekam da završi auto.
Ja upalim skuter jer je već stajao 15 min da se zgrije malo i dođe on stavi ga na valjke i skuter ne ide preko 25, pusti on gas, da opet i skuter se ugasi.
Ne bi ga upalio više ... ma reko sigurno svjećica.
Doma pješke, sva sreća da je stanica udaljena 20 min pješke od doma.
A još budala, mislim se da li bi uzeo svjećicu i alat, ma reko radi fino, nemam zašto.
Ja donesem svjećicu, stavim NGK B9ES i upali iz prve.
Odem se provozat, da ga zgrijem i ajmo na valjke.
Na valjcima ne ide preko 50, išao je 47.6km/h i dosta je trokirao, nepravilno je radio. Ja kažem da nemam el. blokadu, da imam samo prsten kod variomata.
Veli on, ma bit će u redu.
I tako ja prošao bez ikakve kontrole, bez gledanja ispravnosti svjetla, žmigavaca, i čega još treba.
Samo je slikao i provjerio broj rame.
Krenem prema doma(vozio sam se sa tom blokadom 20km/h, nisam imao srca više ga tjerat, čudan je jako) i pogledam temperaturu i vidim kazaljka zabijena u maksimum.
Stanem, ugasim, cilindar je vruć, al ne mogu ja to rukom provjeriti, čudno, pa već bi izbio čep od rashladne tekućine. Dođem doma, kazaljka i dalje na maksimumu. Ma reko jebi se ti, imam ispit sutra, nemam ja vremena više.
I onda se sjetim nakon 45 min da sam trebao provjerit kiler.
Sad kad prođe ispit jedva čekam skinut blokadu, jer s njom je muka.