follow up:
ljudovi ipak sve nije tako glatko proslo kao sto su mislili u servisu...
1. nakon stavljanja cilindra utvrdili su da klip dodiruje stijenku originalne glave,ventili sve ok.
2. nisu mogli stavit novu aluminijsku brtvu da bi to rijesili jer se onda nest poseremetilo u prijenosu tj nije stimalo,
umjesto te aluminijske nove brtve stavili su dva para obicnih brtvi koje su dosle sa cilindrom
..vele da bi sve trebalo stimat sto se toga tice iako nije najbolje rijesenje,najbolje rjesenje po njima bi trebalo bit da
kupim i novu glavu od 50 mm,tada je nisam kupio sa cilindrom jer je bila kostala kolko i sam cilindar.
3. ispada da je moj cilindar na samoj granici sto se velicine tice(mislim 50mm= 82cc) za stavljanje nove glave,
znaci ispod te kubikaze moze original,82 jedva sa originalnom a iznad 82 obvezno nova glava.
4.dizna stavljena 88,potrosnja ce rasti kako kazu oko pol litre....
nista drugo nije mnijenjano osim rolica koje su bile ishabane,svjecice i ulja...
5.performanse se fakat osjete
i to najvise na ubrzanju..reko bi da je tu negdje ko odblokirana 2t serijala,cini mi se da
cu ispunit svoj cilj od 12 sek do 80
...krajnja brzina je zasad 80+ znachi jos par milimetara na skali iza brojke 80..reko bi da ide 85...to sam tek probao nakon
10 min zagrijavanja i sat vremena normalne voznje...
mislim da bi za par sto prijedenih kilometara kad se malo razradi mogo ic oko 90
,nadam se da ce napokon pasti i taj
filmic pa de se uvjerite...
6.za auspuh i filter mi vele da se ne isplati mijenjat..vele da bi najvise mogao dobiti sa novom glavom od 50mm(mislim da
cu ic na tu varijantu kad skupim malo para)
7.nazalost
pojavio se ipak jedan problem i to malo veci...serijski anlaser je preslab(za jaci ni oni ne znaju gdje ga
kupit,vele mozda sa 125-ice) i ne moze se upaliti na prekidac...
mora se svaki put zakurblat
....
sa time bi se jos i mogao pomirit da mi se danas nije desilo da uopce nece upaliti na kurblu!!!
..
morao sam dat 120 cuna
za prijevoz natrag u servis da bi tamo upalio bez problema..
nakon toga ponovo ja krenem svojim poslom po gradu i ponovo ga nemrem upaliti kad sam silazio sa bukovca...
odgurao sam ga sam/spustio se nizbrdo do maksimira i tamo ponovo upali bez problema iz prve..
na bukovcu sam ga probao upalit minimalno 50 puta na kurblu
da bi 20 minuta nakon kod stadiona upalio iz prve..
neznam kaj se deshava a izgleda da ni ovi u servisu ne znaju...vele da ga dofuram na promatranje kod njih na par dana
da probaju utvrdit ocem je rijec...ako mi samo jos jednom nece htjet upalit saljem ga na to promatranje....
eto za sad toliko a za par dana se javim ponovo sa novim informacijama..nadam se ovaj put bez ikakvih problema
pozdrav
e da cijena ugradnje cilindra i redovnog servisa plus zamjena straznje gume je bila 938 cuna.
naravno to mi je zadnji redovni posto sam izgubio garanciju.