Sorry sto ozivljavam temu, ali bas sam citao na 4-t forumu o ovom skuteru jer je tamo nastavljena prica o ovom projektu.
Koliko je uopce novaca ulozeno u taj skuter? I nije mi jasno zasto vlasnici tih 4-t skutera tako cesto mjenjaju ulje, neki nakon svakih 500km Primjetio sam veliku dozu optimizma prije tuniranja, a realno je slika mnogo drukcija.
prvo moram reci da je ovo sa moje strane bio experiment jer je bilo vrlo tesko doci do relevantnih informacija o 4t tuning dijelovima i njihovoj isplativosti..jednostavno se moralo probati..
u skut je do sada ulozeno negdje oko 5000 cuna ...znachi dijelovi plus rad
bilo bi oko 3000 da nije na prvom setupu otkazala radilica
tuning dijelovi za 4t su opcenito nesto jeftiniji od 2t dijelova inache bi bilo i vise
ovo za cesto mijenjanje ulja neznam gdje si procitao..
ja mijenjam češće sad kad imam kit ali na serijali se mijenja u normalnim servisnim intervalima
optimizma uvijek ima a zadovoljstva nekad vise nekad manje..
ko moze bit zadovljan kad mu rikne lezaj na radilici nakon samo 3000 km
trenutno sam zadovoljan jel mi skut trosi oko 3 litre a ide ko odblokirana 2t serijala ako ne i bolje
sto se tice samih tuning dijelova za 4t nisam u potpunosti zadovoljan jel neki nisu bili isplativi tj. nije dobiveno onoliko kolko je ulozeno...ali sad barem drugi znaju i nece morat potrosit tolke pare da bi im skut iso bolje
cilindar je definitvno isplativ
glava cilindra nije isplativa po meni..
jedina prednost vece glave je sto ce motor malo dulje izdrzati i nece tolko trpiti radilica
bregasta po meni nije isplativa...ne bi se uopce iznenadio da skut ide bolje sa serijskom bregastom
auspuh po meni isto nije isplativ iako nisam isprobao
iridiumska svjecica i je i nije...motor kao da radi malo bolje ali nema nekih velikih dobitaka..
sportska bubina isto tako
rolice i federi ne donose znacajna poboljsanja u performansama..
sto se varia tiče josh uvijek cekam nekog da proba tunirati svoj 4t sa
nekim brand name variom tipa polini ili malossi..
nesto malo na ubrzanju i krajnjoj se moze dobiti sa vecom diznom i gljivom ali ni blizu kolko na 2t sa auspuhom
i da ti napokon odgovorim na tvoje zadnje pitanje...
realno 4T 50cc se da jeftino tunirati kupovinom samo veceg cilindra i po potrebi jaceg akumulatora za razliku od 2t gdje jedan tuning dio uglavnom povlaci kupovinu drugog dijela(osim auspuha)
da rezimiram...
za otprilike 1000 kn (cilindar +ugradnja) svatko može svoj slabašni 4t 50cc skuter pretvoriti u
pravog malog gradskog trkača koji još ktome i malo troši