evo pošto se situacija koliko toliko sredila, na drag nismo izašli jer se vozačica prizemljila u zadnjem danu treninga pri zaustavljanju.. prednji točak je prokliznuo po kamenčićima pored ivice puta, pri brzini od cca 30... od povreda je dežurno bilo desno koleno, srećom duboka travuljina je ublažila salto, nema preloma samo udarac i otok.. ovde ću se osvrnuti samo na full face kacigu, nikad nisam ni pomišljao da kupujem manju, ovde je posao odradila, i bradu i usta je sačuvala... da smo imali punu opremu sa protektorima kolena i ruku bilo bi sve drugačije... na žalost delimo se na one koji su pali i na one koji će tek da padnu, pa je evo ovde moja starija imala priliku da se upiše u veliku knjigu.. nadam se da je ovo prvi i poslednji put..
manje važno...apilija je dobila po plastikama sa strane, prednje staklo desnog migavca i malo se ulubio reverse, koliko vidim moći ćemo da ga izvučemo.. ostalo su sitnice, sledi ponovo farbanje preko zime, bar ovih delova koji su potpisani...
u međuvremenu stavio sam roost na mašinu, i pozabavio se malo setovanjem ovog miknui 16 karba... u airbox-u je sada malossi red sponge, i najzad sam rešio napon za saug, sa napajanja vodene pumpe... kakav propust, ostavio sam saug nepovezan, u žurbi i nasetovao karb tako da radi.. to je naravno uslovilo da je kompletna slika isporuke goriva u zbiru sa diznom za saug, i da sve vreme vožnje imam nalivanje na manjim otklonima više, a na većim otklonima ručice nedovoljno...
prekidač za poziciju mi služi i da uključujem vodenu pumpu, a evo sad i da isključim saug, pa je paljenje motora u stadijumu sa saugom kada voda ne cirkuliše, i tako ga uglavnom ostavljam da radi 30-ak sekundi, posle čega kreće cirkulacija i postepeno iskljčenje sauga.. merio sam, ovom bimetalnom saugu treba 10-sekundi da se iglicom potpuno zatvori saug diznu, tj. da je izgura cca 2mm...
usput neki dan sam izmanjao centralnu i malo dotegao kvačilo, sada je žuta malossi i rolnice od 4,5g, težio sam da motor uhvatim tik preko 10k obrtaja jer tu roost već počinje da se javlja, veoma lepo radi na 12k, međutim malo mi je to preterano za mirniji setup... a evo kako karb dolazi u precizniji stadijum probijamo se i preko 11k... psujem koliko je smorno skidati airbox i karb sa ov e SR-ke jednostavno je ram sa onim ojačanjima baš na putu za sve pristupe šrafovima, i kod 4-og skidanja već ide paleta psovki.
nisam još sasvim zadovoljan, ovo je sa spuštenom iglicom na predposlednjem zarezu mikuni 16-ke i 98 diznom, čini mi se da pre rezonance nijansu preliva, a u rezonanci da je na srednjem otklonu malo tanak... probao sam i 100-ku, tu je nešto bolji ali je prelivanje na početku preveliko pogotovu kada dobijem radnu temperaturu od oko 60-70C..
evo jedan video sa testiranja od sinoć... malo se slabije vidi, ali se zato čuje