dalje sam rešio da dovedem magnet u centar kalemova.. evo kako se potpisao ranijih godina, ne verujem da je to konstantno dodirivalo moguće samo dok su C4 ležajevi bili u slobodnom hodu...
dakle u situaciji kada se direktno prišrafi nosač na blok imam da je gore zazor 0,7mm a dole 0,2mm
sledi podmetanje jedne platne debljine 1,5mm pod gornji šraf nosača kalemova...
i pošto to nije urodilo plodom, previše veliko odstojanje nosača od bloka imam i sada sam dobio minimalni zazor sa gornje a ogroman sa donja strane, mislim tačno obrnuto 0,2mm gore i 0,7mm dole...
nakon toga sam prekopao sve platne po radionici koje umam za M6 a da nisu preširoke u spoljnom prečniku, i nađem jednu koja je 0,6-0,7mm debljine, dve-tri zvezdaste od koji sam jednu malo čekićem doradio da bude 1mm, ostale su 1,2mm, i još neke 1,4mm
tu je usledila proba prvo sa 0,6mm koja je bila premalo odstojanje nosača kalemova, situacija se nije značajno promenila, da bi na kraju sa platnom debljine 1mm, imao identično odstojanje dole i gore koje je 0,35mm
u rashladni sistem je stalo 1,2L tečnosti, mešao sam antifriz G12 -40C i vodu u razmeri 1:1, imam još nešto Shell V-power 100 benzina sa Castrol 2T racing-om zamešano, i posle 4-5 kurblanja...
pali mašina...
pratio sam malo temperaturu, definitivno bez pumpe po ovoj hladnoći može da se održi temperatura do 50-ak stepeni, kako uključim pumpu na par sekundi sruši ispod 30 stepeni...
radila je 2x 20min, na leru... posle 10-ak minuta se počelo osećati u betonu kako kuca kompresija, biće dobro...