dalje, vikend je doneo vremena dovoljno da se radi na mašini... cilindar sam sklopio sa novim klipom, .. usledila je kontrola i podešavanje paljenja... knjiga kaže da se za ovu termogrupu žuta seletra podešava na 2.25mm pre GMT..
prva kontrola squish-a iznosila je 0,61mm kod 1,5kps-a dotegnutosti glave, odlučio sam da povećam moment dotezanja na 1,65kps-a i dobio Squish 0,53mm, knjiga kaže da je potrebno podesiti squish na 0,55mm, dalje učinio mi se magnet u ekscentru u odnosu na kalemove, i reših da proverim zazor, koji je fantastičnih 0,2mm u donjoj tački, dok je u gornjoj 0,7.. moram izmisliti kako da nosač kalemova podesim da bude magnet u centru, sve leži na svom mestu a ipak ne izgleda tako, posvetiću se ovom problemu kasnije...
na red je došla remenica, kvačilo, podešavanje, odlučio sam da nastavim sa novom malossi crvenom centralnom oprugom, do prvih test-ova i korekcije.. zadnji put sam imao porast obrtaja u međuubrzanju, ali sam to pripisao prekratkom prenosu orginalnog mina AC-a, pa pošto sad imam drugu situaciju, reših da ništa ne menjam...
pollini 2G dolazi sa 2 seta oprugica, sive debljine 1,8mm i plave debljine 2,1mm, prema uputsvu meri se rastojanje na kojoj je opruga sabijena.. malo praistorijska metoda, sve mora da se skida kod podešavanja, meri se šublerom, meni ne smeta, već sam odlučio da ovoga puta poverenje ide polliniju videćemo kako radi... u papirima preporučuju plave oprugice i 20,5mm rastojanje za Evo cilindre, pa krećem od te tačke...
pročistio sam navoje, ... za sada imam dva koji su neupotrebivi... vervoatno će ići neki veći navoj...
sklopio, deluje ok..