Na kraju ove sezone sam odlučio da pojurim krajnju brzinu, pošto mene ipak zanima gde je ishod ovoj snazi gledajući to preko brzine.. Do sada sam vozio sa BGM 19% produženim sekundarom koji mi je doneo bukvalno 24% od starog setupa (malossi primar +14% i aprilia AC sekundar -5% u odnosu na LC) pa sam do sada dosta zadovoljan bio, ovakav je išao i na drag race, a maksimalna je bila 125Kmh sa mojom težinom u stopljenom stadijumu 124Kmh..
Ovde sam vozio sa 235 glavnom diznom, 22,5 pilot i 90 power diznom, na igli koja se nalazi na predposlednjem podignutom zarezu, i tu sam imao lagano trokiranje u početku gasa, kao i kada je mašina redovno ugrejana, što je kod mene na oko 60C. Nisam nikako zadovoljan ovom postavkom, od kako sam podesio lim na plovku u obliku slova S, nemam više nestajanja goriva, ali situacija tog laganog trokiranja mi nije dala mira..
Prvo sam rešio da ubacim još i Malossi primar te da u prenosu imam dovoljno rezerve tako da sam sada na +33% u odnosu na LC fabrički, i vozim još uvek stari overrange remen, koji se potrošio 0,3mm od fabričke postavke. Nadalje sledi opet nekoliko dana, uglavnom kada sam dovoljno raspoložen, setovanja karburatora..
Probao sam da spuštam pilotke, sa 20 radi bolje, a učinilo mi se da je sa 17,5 najbolji i ovde je osetna reakcija šrafa za ekstra vazduh koji mi je sada na 2,5 kruga otvorenosti od skroz zavrnutog stadijuma, u ranijim setupim-a sam imao i 3,5 kruga, delovanje kod ovog mikuni-ja je do 4-4,5 kruga.. Dalje sam odlučio spustiti iglu na srednji položaj i uvrnuti veću glavnu diznu,
počeo sam
sa 255 sam osetio da je na početku igle malo življi , dok na drugoj polovini malo tromiji, da bi na punom gasu bio ok,
sa 265 je na početku igle već ok, dok na drugoj polovini zaguši i štucne, ona popularna knedla pred pun otklon, i na punom gasu je malo tromiji
rešio sam napraviti dizne 240 i 245, naravno uništavam male od 140 i od 145 koje mi neće trebati, i vodim se natpisom +100
i na igli podignuti ponovo poziciju na predposlednju od skroz podignute.. i
sa 245 imam lepe rezultate, mašina se lepo javlja na svim otklonima igle, na punom gasu deluje odličan, malo bogatiji...
sa mojom težinom dođe do 120 i nabira 121 i 121,5Kmh obrtaji stoje zakovani na 13000,
dok sa lakšim vozačem već ide do 128Kmh, naravno Danijel test vozač od šoka ne zna na kojim je to obrtajima
pa ok, idemo 5 brojeva diznu dole i po potrebi još malo setovanja po rolnicama, trebalo bi mi oko 13500 - 13800 obrtaja, tu je špic isporuke snage, i mislim još malo da popustim kvačilo...