Posle dugo razmišljanja odlučio sam da uradim replika setup, čak sam i ranije u nekim postovima slikao i honovao street race cilindar koji sam još u zimu planirao da implementiram na SR-ku kada nema potrebe za trkama, i evo najzad uradih setup sa Airsal T6 LC cilindrom, Mikuni 16 karburator na otvorenom airbox-u, i Reverse DUO auspuh.. Razlozi su vrlo jasni, potreban mi je još jedan setup za vožnju po gradu, koji je dovoljno brz, a nije veliki potrošač, usput zadržavam na njoj sve prateće komponente koje su već planirane za HE setup..
Ovde nemam slika kako sam montirao, hhhh jednostavno ove vrućine i ova gužva zadnjih dana me je totalno izbacila iz fotografskog fazona, te sam pozaboravljao... Airsal cilindar je polovan, nije mnogo prešao, jednom je čišćen, nikasil je potrošen 1-2/100, imao sam novi Airsal klip za Kymco sa 12 bolcnom, ne razlikuje se u odnosu na minareli ni u čemu osim u debljini bolcne.. Namestio sam squish na 0,8mm, jedva pronađoh neke brezone i šrafove od kymca jer sam originalne već negde ubacio, a MHR brezoni su kraći.. Mikuni sam za početak ostavio sa 95 diznom i skroz podignutom iglom, da bi mi se kasnije javio kako valja sa 90 diznom i airbox-om bez lulice, kao i sa skroz podignutom iglom.. Imam osećaj da još sledi jedno fino štelovanje, kao da mi za neku nijansu prebacuje gorivo na igli, ima vremena za taj potez... Reverse je u poluzarđalom stanju, i on će otom potom dobiti neku farbu ili poliranje videćemo, za sada ide ovako gore..
i evo posle par paljenja u mestu i podešavanja karburatora sada se već odaziva
uspeo sam da spustim polini 2G kvačilo na mekše oprugice, one metalne što nisu farbane koje su došle u pakovanju, i najteže rolnice koje sam imao u 19x15 veličini 5,75g, čak sam i žutu centralnu stavio ne bih li uhvatio setup na oko 9000-9200 jer od ovog auspuha ne treba očekivati snagu preko 10000 obrtaja...
uvidim da mi se prenos završava na oko 90-95 po satu i da obrtaji kreću da rastu, nelogično mi je da se sa sve 15% produženim primarom i overrange variom i remenicama ovo dešava, ali činjenica je da je tako...
ovde se vidi kolika je izlaznost remena, onaj tačkasti deo na variu je prljavština od vode i pranja, gde se vidi da remen nije izlazio, i posle svega odlučim da promenim ugao na torque driveru...
koji je naravno doprineo da sada imam međuubrzanje na 9300 obrtaja, međutim prenos se opet završi u istoj tački..
sad evo razmišljam šta je u pitanju, jer sam imao dobru izlaznost na variu ranije, i prosto ne mogu da verujem da je Pollini 2G kvačilo graničnik koji ne dozvoljava torque driveru da se otvori i da zbog toga nemam izlaznost..
Usput sam uvideo da su mi prednje viljuške pretvrde, da mi prednji disk osciluje, da mi se čuje Malossi primar gore nego stage6, čak štaviše i nešto melje, i evo da nemam izlaznost, pa mi uošte nije žao što sam smirio setup da bi sve ove sitnice pohvatao i doterao na mesto...