Biti će dobar i ovaj Leovinče pa nek se istope... hehehe
Ajde da sad malo napišem dojmove i nakon što sam "prespavao".
Moram priznati da sam očekivao lakši skuter kao vozilo. Dojmio me kako se ponaša po gradu, otvorenim cestama a bome i autoputu. Fali mu ubrzanja a kao svaki master ima to kao i urođene vibracije. Naručio sam tech pulley rolice kako sam već rekao tako da taj dio planiram ukloniti sa time. Ne želim od njega napraviti R motor, ali svejedno želim da lijepo povlači. Primijetio sam da ima 2 amortizera te da je onaj "mali" plavi, tj ljubičasti tek tamo da ukloni trešnje dok pod sjedalom ispod airboxa ima još jedan veliki koji apsorbira udarce i daje udobnost vožnji. Nisam se još vozio u dvoje sa njime, ali prvo što sam mogao primijetiti da ima snage kao i X9 tako da ne vjerujem da će sa te strane biti problem. Gume su Dunlop, dost istrošene, nisam gledao dot ali dobro se drže. Mogu za sad samo pretpostaviti 4+ godine. Vilice prednje su odlične, skuter se vozi super. Sjedalo i nije neudobno, dapače, dobro je, samo što se kliže prema naprijed. Ima lagane točkice napuknuća na tkanini pa bi se možda to dalo i pretapecirati, ali naravno, ne ja, nego profić koji zna što radi.
Napram X9 kojeg sam do sad vozio, Nexus je dosta ograničen sa displayem... nema prikaz vanjske temperature, digitalni prikaz kilometra na sat, nema potrošnje po rezervaru (koliko si prešao, moraš ručno resetirati pa dijeliti), ima samo prikaz preostali domet sa trenutnim stanjem goriva, što je zapravo i jako korisno (to X9 nije imao), ima prikaz punjenja akumulatora, što je također jako korisno, dostignutu max brzinu i tako te neke sitnice, ali stvarno bi volio da prikazuje trenutno stanje km/h.
Na prvu kad sam sjeo, udario sam koljenima u volan, ali kad sam krenuo voziti, uspio sam se prilagoditi i skuziti kako noge treba stajati, tako da i za mene velikog ima dosta mjesta. Ajmo reći da sam bio malo zaljubljen u stanje skutera i sam pronalazak, da nisam išao za kapacitet kade odnosno spremišta ispod sjedala, koje opisujem kao veliki nedostatak za profi tripera na skuteru. Plan je kupiti nosač koji košta oko 60-a eura i 58 litarski alu kufer od 440 eura, ali još nisam siguran sa ulaganjem u to, jer me ono baš nekako "razočaralo". No dobro, ne mislim ga još pustiit dalje, želim ga sad prvo servisirati i krenuti malo tripovati po obližnjim otocima koje sam do sada i naumio tj i planirao, pa Stay Tuned...
Moram se posvetiti i SR150 koji je trenutno u procesu slaganja i lagano prikupljam sve sitnice koje su preostale tako da ću se i na to skoncentrirati pa će onda doći Nexus na red.
Volio bih probati X10 500 poslije Nexusa